Sfeerbeeld van verschillende ongeschilde schorseneren. Hun bruine, bijna zwarte, kleur schittert onder de belichting. In het midden ligt 1 geschilde schorseneer, spierwit te blinken.

6x schorseneren, 6x anders

Vergeet rapen en pastinaken! Wie echt wil uitpakken met een vergeten groente gaat in februari voor schorseneren. De smaak van deze wintertopper doet wat denken aan de zachte nootachtige smaak van de asperge. Verse schorseneren zien eruit als lange, dunne witte wortels met een zwarte schil. Dat zwarte jasje maakt ze wat moeilijker om te schillen, maar zorgt er ook voor dat ze wel een week lang goed blijven in je koelkast. 

2x als aperitiefhapje

  • Eentje voor de lefgozers onder ons: maak eens schorseneren in tempura met een pikante citroen-basilicumsaus. Een lekker glaasje cava erbij, en schol!
  • Kook de schorseneren eerst beetgaar en grill ze daarna met wat olie, peper, zout en kerriepoeder. Serveer uit het vuistje met een dipsausje. Heerlijk…

2x klassiek met een twist

  • Schorseneren in bechamelsaus zijn altijd een hit aan tafel. Geef deze classic een upgrade en voeg wat tomatenpuree toe aan de bechamelsaus. Bestrooien met paneermeel, even onder de grill zetten en smullen maar!
  • Aardappelen, schorseneren en een krokant kaaskorstje. Klinkt geweldig toch? Wat knolselder en broccoli erbij en je geniet over een overheerlijke aardappelgratin boordevol vitamines. 

2x lekker met vis