Vader met kind
Koken met lokale ingrediënten
Smullen van elk seizoen
Onberispelijke kwaliteit
Proeven van vakmanschap

Lekker van bij ons, de juiste reflex

Winter, zomer, lente of herfst: kiezen voor lokale ingrediënten is altijd de juiste reflex. Kun jij wel wat inspiratie en tips gebruiken? Met onze recepten tover je in de keuken met de rijkdom van elk seizoen. Naast kooktips vind je hier productinfo en verhalen over producenten.

Pokebowl met zeebaars en ponzudressing
Voedingsinformatie

Zijn rauwe groenten gezonder dan gekookte groenten?

We ontkrachten en bevestigen enkele fabels en feiten over gekookte en rauwe groenten.

Lees meer
Zuurdesembrood met peer en roomkaas
Kooktips

Zoet en hartig: verbaas met deze combinaties van fruit en kaas

We vertellen je alles wat je moet weten voor geslaagde kaas-fruitcombinaties.

Lees meer
Gevuld lamszadel met spinazie
Kooktips

Recepten met lamsvlees waar iedereen mee aan de slag kan

Wil je een gerecht met lokaal lamsvlees bereiden en kun je nog wat inspiratie gebruiken?

Lees meer
Kommetje met aardbeien
Productinformatie

Biocontrole: hoe weet je dat bio echt bio is?

Ontdek hoe biocontrole in België verloopt. Van jaarlijkse inspecties tot onaangekondigde bezoeken.

Lees meer
Boeuf bourguignon
Productinformatie

Trappist vs. abdijbier: het verschil tussen de Belgische biericonen

Hoewel deze bieren vaak in één adem worden genoemd, zijn er belangrijke verschillen.

Lees meer