De perfecte frittata maken: Sofie Dumont vertelt je hoe
Chef Sofie Dumont is gek op eigerechten en in het bijzonder op frittata. Een frittata is snel klaar en ideaal om restjes groenten en aardappelen te verwerken. Je kan het zowel warm als koud eten. Sofie leert je hoe je frittata maakt volgens de regels van de kunst.
5 tips van Sofie Dumont voor een k-ei-lekkere frittata
De frittata van Sofie is klaar in een handomdraai! Bekijk de video en probeer het zelf.
- Kleur wat ui aan in vetstof, voeg je favoriete seizoensgroenten toe en laat ze 3-4 minuten mee bakken. Zo krijg je niet teveel vocht in je frittata en het zorgt voor nog meer smaak.
- Voeg ook geraspte kaas toe aan je eiermengsel. Dit maakt de frittata extra smeuïg.
- Hou van alle ingrediënten (groenten, kaas… ) een kleine hoeveelheid aan de kant. Voeg die boven op je groenten-eimengsel toe voor je je pan in de oven stopt.
- Laat je frittata een beetje afkoelen voor je ‘m serveert.
- Snijd de frittata in partjes en voorzie er een fris slaatje bij: perfect voor onderweg of in de lunchbox.
Tip: koken met hoeve- of bioproducten?
Voor alles wat lekker is om in deze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.
Wat zijn jouw favoriete eigerechten?
Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram en post een leuke foto met #lekkervanbijons.
Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
© beelden frittata en Sofie Dumont - Sofie Dumont