Zo kan je lekkere desserts maken voor elk moment
Is het dessert voor jou ook altijd het hoogtepunt van de maaltijd? Dan ben je niet alleen! Reden te meer dus om voor elke gelegenheid de gepaste desserts te maken. Origineel, feestelijk, of net snel en gemakkelijk? Wij maakten voor jou een overzicht met recepten uit elke categorie.
Originele desserts met een toffe twist
Chocolademousse, ijs en pannenkoeken zijn klassiekers waar je altijd mee scoort. Maar wat dacht je van deze originele twists?
- Chocolademousse met roze peper: een pittige variant van de klassieke chocomousse! In combinatie met zoet en bitter zorgt de peper voor een stevige kick. Des te hoger het cacaogehalte van de chocolade, des te bitterder de mousse zal zijn.
- Desserts maken met groenten, waarom niet? Wat dacht je van een dessert met aardappel? Met deze aardappelpureepannenkoeken verras je ongetwijfeld je gasten. Ook lekker: groentenpancakes met wortel en courgette. En vergeet zeker niet deze wortelcake te proberen. Een echte aanrader!
- Haal de ijsmachine maar boven! Dit karamelijs wordt afgewerkt met geroosterde amandelen en een snuifje zout en is de perfecte afsluiter van je menu.
Feestelijke desserts als perfecte afsluiter van een gezellige avond
Een leuke avond met vrienden of familie sluit je af met een spetterend dessert waar nog lang over nagepraat zal worden. Met deze tips en recepten kunnen ze niet mislukken:
- Pak uit met een indrukwekkende trifle. Laat je niet intimideren: deze feestelijke desserts zien er moeilijk uit maar niets is minder waar. Trifle maken lukt perfect met onze tips en recepten. Een trifle met kersen en mascarpone, of een met aardbeien en speculaas, ... het kan allemaal. Serveer in leuke glazen of potjes want het oog wil ook wat.
- Het geheim voor een geslaagde sabayon is: blijven kloppen! Zodra de lijnen die je geklopt hebt duidelijk zichtbaar zijn in de pan, haal je deze van het vuur. Giet de sabayon meteen over in aparte glaasjes om te voorkomen dat hij stolt. Je kan de glaasjes ook eerst vullen met vers fruit.
- Hou je van een lichte panna cotta, voeg dan melk toe aan de room. Of heb je moeite om de panna cotta te ontvormen? Zet de potjes dan even in warm water en probeer opnieuw.
- Maak je chocolademousse, dan zit je altijd goed. Wij tonen je stap voor stap hoe je de luchtigste mousse maakt. En ook voor zij die dol zijn op witte chocolademousse hebben we een recept achter de hand.
Makkelijke desserts om te maken, nóg makkelijker om van te genieten
Lekkere desserts maken hoeft geen uren te duren, zeker niet met deze ideeën:
- Een crumble is veelzijdig, lekker en snel te maken. Kies je favoriete fruit (vaak gebruikt men appelen, peren of rode vruchten) en ga aan de slag. De suiker in de crumble kan je ook vervangen door zandkoekjes, speculaas of peperkoek. Of je kan nog iets extra toevoegen om je dessert nog lekkerder te maken, zoals deze crumble van peer met speculaasroom.
- Ooit al gehoord van een mugcake? Deze desserts zijn enorm makkelijk om te maken. Je mengt gewoon alle ingrediënten in een mok en zet deze voor één minuut in de microgolfoven. Daarna keer je de mok om op een bordje of lepel je de cake lekker uit.
- Wentelteefjes zijn makkelijk om te maken en ideaal als dessert, zeker wanneer je extra aandacht besteedt aan de presentatie. Gebruik bvb. steekvormen in verschillende groottes om mooie, ronde stukken brood te krijgen. Serveer ze op een bordje met aardbeien of gebakken appeltjes. Wil je een twist op het orginele recept? Maak de wentelteefjes of verloren brood eens in de oven met appel en peer. Heerlijk!
- Fan van appelen en peren? Probeer dan zeker eens onze makkelijke desserts met appel en peer!
- Last but not least, het dessert dat er indrukwekkend uitziet maar dat iedere kok aankan: de pavlova.