Braambes

Braambessen of bramen groeien aan weelderig groeiende struiken. Als je goed kijkt, zie je dat een braambes eigenlijk bestaat uit kleine besjes die samengepakt zitten op een kern. De kleur varieert van donkerblauw tot paarszwart.

Kwaliteit

De braam is een delicate vrucht. Let daarom extra goed op en kijk of de bessen bij aankoop mooi intact zijn en een glanzend uitzicht hebben.

Bereiding

Raak ze zo min mogelijk aan om beschadiging te voorkomen. Goed nieuws, bramen kan je eten en bereiden zonder spoelen. Was je ze toch liever, haal de steeltjes er dan pas na het wassen af.

Voedingsinformatie

Braambessen bevatten gemiddeld meer voedingsvezels dan andere fruitsoorten. Hun intense paarse kleur danken ze aan de aanwezigheid van het antioxidant anthocyanine. Antioxidanten zouden mogelijks bijdragen tot een goede gezondheid.

Bewaring

Net omdat ze kwetsbaar zijn, bewaar je ze best naast elkaar op een bord in de koelkast. Op die manier drukken ze niet tegen elkaar aan en kan je ze enkele dagen houden. Invriezen mag ook.