Sla

Het sla-aanbod is enorm. Naast de bekende kropsla zijn de variëteiten veldsla, Lollo bionda en Lollo rossa, eikenbladsla, krulandijvie, batavia, ijsbergsla, Romeinse sla, rucola of radicchio vlot verkrijgbaar.

Kwaliteit

Een krop sla moet stevig aanvoelen. De bladeren moeten onbeschadigd en fris-knapperig zijn. Je koopt best geen sla waarvan de bladeren slap, niet glanzend of geelachtig zijn.

Bereiding

Kuis de sla alvorens hem te wassen. De bladeren moeten droog zijn voor je ze serveert. Sla eten we meestal rauw, maar koken of stoven kan ook. Rauw wordt sla meestal gegeten met een vinaigrette. Combineer verschillende soorten en kleuren sla als garnituur. De gestoofde bladeren zijn erg lekker in soep en sauzen.

Voedingsinformatie

Sla is rijk aan voedingsvezels en vitamine K. Bovendien is het een goede bron van vitamine A, B2 en foliumzuur. Door verschillende soorten sla te mengen krijg niet alleen een kleurrijke en aantrekkelijke salade maar tevens een gezonde cocktail van verschillende voedingsstoffen en andere gezondheidsbevorderende stoffen zoals antioxidanten.

Bewaring

Sla bestaat voor een groot gedeelte uit water. Daardoor is sla kwetsbaar en verlept hij snel. Verbruik sla altijd zo snel mogelijk. Hoe verser, hoe beter. In de koelkast is sla is ongeveer een week houdbaar.