Witloof klaarmaken: meer dan alleen gestoofd witloof
Witloof is een echte topgroente van bij ons. Witloof met kaas en hesp is een Belgische klassieker maar met witloof kan je nog andere kanten op. Witloof in de oven, witloof stoven, in een salade of witloofsoep… De mogelijkheden zijn eindeloos.
Witloof stoven: de basis voor heel wat heerlijke gerechten
Witloof stoven opent de deur naar heel wat heerlijke gerechten. Genoeg redenen dus om het stoven van witloof helemaal in de vingers te krijgen. We verzamelden voor jou onze tips voor perfect gestoofd witloof.
Ben je nu al benieuwd? Dan geven we jou hier alvast de eerste tip: gebruik een pot die net groot genoeg is zodat alle witloofstronkjes mooi naast elkaar liggen.
Salade met witloof: een heerlijke lunch of licht avondmaal
Witloof is enkel lekker in warme gerechten? Nee hoor! Met witloof en andere seizoensgroenten maak je ook overheerlijke salades. Onze witloofsalade met Berloumi-frietjes is in geen tijd klaar en wordt ongetwijfeld jouw nieuwe favoriet. Ook lekker: salade van witloof met gepofte boekweit.
Liever wat eenvoudiger? Onze salade met witloof, appel, peer en Vlaamse gedroogde ham is precies wat je zoekt.
Witloof in de oven: puur comfort food
Er zijn zo van die dagen dat je 101 dingen aan je hoofd hebt. Je moet de woonkamer poetsen, de was ophangen en nog wat strijk doen… en liefst van allemaal zou je daarna nog gezellig wat TV kijken. Kortom: je hebt weinig tijd om achter de kookpotten te staan. Herken je jezelf in dit scenario? Dan hebben we de oplossing voor jou: witloof in de oven!
Een heerlijke ovenschotel laat net iets langer op zich wachten, maar het goede nieuws is dat de oven het werk voor jou doet. Een tiental minuten voorbereiden en, hop, jouw gerecht kan de oven in.
Gegratineerde witloofschuitjes, witloof met kip en kaassaus, tarte tatin van witloof… er is voor ieder wat wils.
Nog meer witloof recepten waar je blij van wordt
Met witloof mag je ook gerust outside-the-box denken. Wat dacht je van een tajine met witloof of een risotto van venkel, witloof en Oude Brugge? Wij zetten onze favoriete recepten op een rijtje. Welk recept je ook kiest, je witloofgerecht wordt ongetwijfeld een schot in de roos.
Tip: koken met hoeve- of bioproducten
Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle verkooppunten bij jou in de buurt.
Ga zelf aan de slag en deel jouw gerechten met ons
Hoe eet jij witloof het liefst: gestoofd, in de oven of in een salade? Ken jij nog meer lekkere gerechten met witloof? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.