Witloofsoep maken wordt poepsimpel met deze tips
Niets lekkerder op een koude dag dan een bord hartverwarmende soep. Al jaren – terecht - een klassieker is witloofsoep. Ga je voor een eenvoudige witloofsoep of een feestelijke soep met net dat tikkeltje meer?
Basisrecept witloofsoep
Witloofsoep maken wordt echt poepsimpel met dit basisrecept.
- Maak een achttal stronkjes witloof schoon, verwijder het bittere gedeelte en snijd ze in stukken van 1 cm.
- Snijd het wit van 1 prei in fijne ringen.
- Smelt wat boter in een pan en stoof hierin het witloof en de prei aan.
- Overgiet met 1 liter kippen- of groentebouillon en laat doorkoken.
- Mix en breng op smaak met peper en zout.
Wil je je soep net dat tikkeltje specialer maken? Ook daar hebben we een recept voor: witloofsoep met amandelschilfers!
Feestelijke soepen met witloof
- Graag een pittige witloofsoep? Wat curry geeft je soep net dat beetje pit.
- Wie houdt van een romige witloofsoep kan altijd wat melk of room toevoegen na het mixen en laat even mee doorkoken. Ook lekker: witloofsoep met kruidenkaas.
- Witloofsoep wordt nog lekkerder met zelfgemaakte croutons. Snijd enkele sneden oud brood in kleine stukjes en bak ze krokant aan in wat boter.
- Vis en witloofsoep vormen een topcombinatie. Met witloofsoep met gerookte zalm scoor je gegarandeerd. Of vervang de zalm door rivierkreeftjes. Lekker!
Help, mijn witloofsoep is te bitter!
Zorg ervoor dat je het bittere gedeelte goed verwijdert. Snijd de buitenste bladeren en het onderste stukje van de steel weg. Snijd uit het midden van de onderkant een kegel van iets meer dan een centimeter diep. Heb je de soep toch graag nog wat zoeter? Ga dan voor witloofsoep met appel. Snijd de appel in fijne stukjes en voeg ze toe als je het witloof stooft.