Tajine met witloof en couscous

Couscous: lekker exotisch van bij ons

Wie ooit al eens naar Marokko op reis ging, heeft daar zeker kennisgemaakt met couscous. Vaak wordt dit geserveerd bij tajine, maar je kan couscous ook perfect gebruiken in salades of zelfs als dessert. Bovendien zijn er heel wat recepten waarin couscous gecombineerd wordt met lekkere producten van bij ons - de moeite waard om eens uit te proberen!

Wat is couscous?

Nog nooit van couscous gehoord? Deze kleine bolletjes worden gemaakt van tarwemeel en zijn enorm populair in Noord-Afrika. Ook bij ons kan je ze in de meeste supermarkten kopen. Couscous maken is heel gemakkelijk: breng gezouten water aan de kook, giet het over de couscous, dek af met een vochtige theedoek of deksel en roer na enkele minuutjes het geheel door.


Tips om de perfecte couscous te bereiden:

  • De juiste verhoudingen zijn heel belangrijk. In principe geldt ‘één deel water voor één deel couscous’. Gebruik je bvb. 100 g couscous, dan neem je 100 ml water.
  • In plaats van water kan je ook groentebouillon gebruiken voor meer smaak.
  • Laat de couscous lang genoeg wellen. Zorg dat de pot of kom goed is afgedekt zodat de stoom zijn werk kan doen.
  • Voeg na het wellen nog een klontje boter toe voor extra zachte couscous.

Couscous: salade, tajine…

Ga je voor het eerst couscous maken of zet jij dit gerechtje wel vaker op tafel? Laat ons dan zeker weten welke recepten jouw voorkeur krijgen! Couscous met kip, een couscoussalade boordevol groentjes, of een zoete tajine? Post een foto van je creatie op Instagram of hou ons op de hoogte via Facebook of Twitter met #lekkervanbijons.