De Seizoenschuur: Pastorale-lamsvlees met een eigen verhaal
In de Seizoenschuur - een boerderij met hoevewinkel in het Oost-Vlaamse Schellebelle - staan duurzaamheid, dierenwelzijn en vakmanschap centraal. Jeroen en Delfien combineren hun liefde voor het boerenleven met een eigentijdse visie op landbouw. Hier vind je verse producten, rechtstreeks van bij de boer: van seizoensgroenten en fruit tot hoevezuivel en vlees van eigen kweek.
Ben je op zoek naar kwaliteitsvol lamsvlees, met zorg geproduceerd en verwerkt in de eigen hoeveslagerij? Dan is hun Pastorale-lamsvlees een echte aanrader!
Alles begint bij een gelukkig dier
Delfien vertelt enthousiast over de zorg waarmee hun dieren worden grootgebracht. Naast varkens, kippen, parelhoenen, eenden en kalkoen, lopen er een 150-tal schapen rond in de Seizoenschuur. “Dierenwelzijn is voor ons vanzelfsprekend,” benadrukt Delfien. “We willen dat onze dieren goed worden behandeld en dat ze hun natuurlijke instincten kunnen volgen. Ze lopen meestal in de weide, waar we schuilhokken voor hen hebben geplaatst. En hun voeder? Dat telen we zelf."
Lamsvlees van eigen bodem
Het Pastorale-label dat hun lamsvlees draagt, staat symbool voor lokaal, duurzaam en hoogwaardig vlees uit Vlaanderen. Dit kwaliteitslabel is belangrijk voor Jeroen en Delfien. “Het is cruciaal dat mensen weten waar hun vlees vandaan komt,” legt Delfien uit. “Belgisch lamsvlees is niet altijd gemakkelijk te vinden. Daarom vinden wij het belangrijk dat ons lamsvlees, dat op onze boerderij wordt geboren en grootgebracht, ook die erkenning krijgt.”
Een hart voor de klant
Bij De Seizoenschuur draait het niet alleen om de producten, maar ook om de band met hun klanten. Met hun hoevewinkel hebben Jeroen en Delfien een ontmoetingsplek gecreëerd waar klanten het verhaal achter de producten kunnen ontdekken. En dat aanbod wordt alsmaar uitgebreid, want Delfien wil nog meer producten van eigen bodem aanbieden.
“Als landbouwer geeft het veel voldoening om te weten waar onze producten terechtkomen. Door de jaren heen bouw je een vertrouwensband op met je klanten. Er wordt veel gelachen in onze hoevewinkel, de sfeer is er altijd goed. Het is hard werken, maar we krijgen er zo veel voor terug. Als wij door een moeilijke periode gaan, staan onze klanten voor ons klaar. Ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen.”
Ga jij graag aan de slag met lamsvlees?
Deel je ideeën en recepten met ons via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons en #pastoralelamsvleesvanbijons. Volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de lekkerste nieuwtjes van bij ons.
Wil je meer weten over Pastorale-lamsvlees? Volg hen op Facebook en Instagram.