Haal alles uit je koelkast door hem correct in te laden
Dit schema voor een perfect georganiseerde koelkast is exclusief voor jou. In een slim georganiseerde koelkast blijft eten langer vers. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Het schema toont je met ijskoude precisie in welk vak geopende potjes, verse groenten of een plakje ham het langst bewaren.
6 vuistregels om eten langer vers te houden
- De ideale temperatuur ligt tussen 4 en 7°C.
- Wat het snelst bederft, leg je onderaan. Dat is de koudste zone.
- Plaats de koelkast niet te vol. Lucht moet kunnen circuleren.
- Dek alles goed af om uitdroging te voorkomen.
- Zet geen warme dingen in de koelkast. Laat alles goed afkoelen.
- Voor tomaat, paprika, courgette en aubergine is de koelkast te koud. Een koele, droge en goed verluchte plaats is beter.
Ontdek meer tips voor het bewaren van voedsel