Hapjes maken… die altijd smaken!
Hapjes vind je in alle soorten en maten. Warm of koud, simpel of net heel uitgebreid, voor een feestje of gewoon als snack voor de televisie: hapjes smaken altijd. Wil je graag hapjes maken? Dan zijn deze tips en recepten zeker iets voor jou.
Makkelijke hapjes? Lekkere hapjes!
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Lekkere hapjes maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn:
- Met bladerdeeg kan je heel wat kanten op. Vul het met pittig gehakt, een lekkere kaas of kleine stukjes geroosterde groenten zoals rammenas of aubergine.
- Wil je eenvoudige hapjes maken die toch luxe uitstralen? Presentatie is de sleutel tot succes. Mooi geschikt op een bordje, afgewerkt met gesnipperde verse kruiden, met een vinaigrette, gepresenteerd in een glas of in zelfgemaakte hoorntjes van filodeeg.
- Op een feestje wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je gasten. Eenvoudige koude hapjes zijn dan perfect, want deze kan je op voorhand maken. Feestelijke hapjes zoals bruschetta’s scoren altijd. En met hapjes in glaasjes verbluf je je gasten.
- Organiseer je een leuke filmavond? Dan mogen de nachos zeker niet ontbreken. Zelfgemaakte nachos zijn de lekkerste want je kan ze perfect aanpassen aan jouw smaak. Gelukkig is nachos maken helemaal niet moeilijk.
Tip: zorg tijdens een feestje voor hapjes die mensen makkelijk in één hap kunnen opeten.
Tips om gezonde hapjes te maken
Wie gezonde hapjes zegt, denkt meteen aan de klassieke groentjes met dipsaus. En terecht! Reepjes komkommer, koolrabi, bloemkoolroosjes, fijngesneden wortelen: ze vormen het ideale frisse hapje. Wees zeker niet bang om ook eens iets anders uit te proberen. Wat dacht je van schijfjes courgette of sliertjes paprika? Combineer ze met een verrassende dip (zoals bloemkoolmayonaise of hummus) en je gasten zullen in de wolken zijn met jouw gezonde hapjes.
Hapjes met patatjes: maak kennis met onze patapas
Wil je hapjes maken met aardappelen? Dan zijn onze patapas zeker iets voor jou. In deze hapjes, die verwijzen naar de zuiderse tapas, speelt onze geliefde patat de hoofdrol – telkens in een ander jasje. Van kroketjes tot cupcakes: de aardappel heeft heel wat in z’n mars. Zo kan je onder andere deze lekkere hapjes maken: