Feestelijk hoofdgerecht van varkenshaasje met een puree van aardpeer en ovenappeltjes. Goud bestek en gouden minikerstballetjes liggen langs het bord en geeft instant een Kerslook.
Kooktips

Kerstrecepten recht van bij de boer

Ben jij nog op zoek naar een lekker kerstmenu? Laat je inspireren door onze feestelijke recepten met ingrediënten recht van...

Lees meer
Delfien De Seizoenschuur
Verhaal

De Seizoenschuur: Pastorale-lamsvlees met een eigen verhaal

Proef heerlijk, lokaal gekweekt lamsvlees met het Pastorale-label. Wij spraken met Delfien van De Seizoenschuur in Schellebelle.

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Op een witte houten tafel staat de kookpot vol waterzooi, er is een bordje uitgeschept met hierop de gekookte aardappelpartjes geschikt. Het gerechtje is afgewerkt met een takje verse kervel.
Kooktips

Klassieke kipgerechten in een gezond(er) jasje

Met enkele aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je klassieke kipgerechten een gezonde twist.

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Sam Dhuyvetter
Kooktips

Maak de lekkerste kalfsfricassee met tips van chef Sam D’Huyvetter

Zin een lekker stoofpotje? Ontdek de geheimen van een smaakvolle kalfsfricassee: van klassiek tot verrassend.

Lees meer
Wim en Katrien van De Lekkerbek
Verhaal

Boerderij De Lekkerbek: puur en authentiek hoevevlees

Op boerderij De Lekkerbek worden kippen, runderen en parelhoenen gekweekt. Ontdek het verhaal van Wim en Katrien. 

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Zwartkleurige tajine met gehaktballetjes van lamsvlees, afgewerkt met verbrokkelde feta. Er staat een portie couscous naast de tajine.
Kooktips

Lamsgehakt: verrassend veelzijdig in de keuken

Op zoek naar recepten en tips om Pastorale-lamsgehakt te bereiden? Die vind je hier!

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Op een witte tafel staat een houten snijplank met hierop een vierkante ovenschotel. Hij is gevuld met zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui. Er is ook Berloumi gebruikt in dit gerechtje.
Kooktips

Doe meer met yoghurt: recepten voor elk moment van de dag

Onze recepten en tips helpen je op weg om meer te experimenteren en koken met yoghurt.

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Connect Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje
Verhaal

It’s a match: Hof ter Vrijlegem en 't Groentehuisje

Twee voedingsprofessionals slaan de handen in elkaar na hun kennismaking via het platform ‘Lekker van bij ons Connect’.

Lees meer
Flammkuchen met pulled pork
Kooktips

Zelf vlammend lekkere flammkuchen maken

Flammkuchen of tarte flambée: da’s altijd een goed idee! Probeer zeker een van onze recepten.

Lees meer