Biodiversiteit in de landbouwsector
Duurzaamheid

Biodiversiteit in de landbouw: zo dragen telers hun steentje bij

Biodiversiteit is ontzettend belangrijk voor natuur, mens en dier. Ook onze telers dragen hier hun steentje toe bij.

Lees meer
Sam Dhuyvetter
Kooktips

Maak de lekkerste kalfsfricassee met tips van chef Sam D’Huyvetter

Zin een lekker stoofpotje? Ontdek de geheimen van een smaakvolle kalfsfricassee: van klassiek tot verrassend.

Lees meer
Gezin in de keuken
Voedingsinformatie

Is diepvriesfruit net zo gezond als vers fruit?

Bevat diepvriesfruit evenveel vitaminen en voedingsstoffen als vers fruit? Ontdek het hier.

Lees meer
Beeldverhaal hulpbronnen
Duurzaamheid

Van boomgaard tot fruitmand: zo besparen onze telers op energie

Al meer dan dertig jaar levert perenteler Mark inspanningen om zo zuinig mogelijk met energie om te springen.

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Zwartkleurige tajine met gehaktballetjes van lamsvlees, afgewerkt met verbrokkelde feta. Er staat een portie couscous naast de tajine.
Kooktips

Lamsgehakt: verrassend veelzijdig in de keuken

Op zoek naar recepten en tips om Pastorale-lamsgehakt te bereiden? Die vind je hier!

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Voedingsinformatie

Hoe komt het dat groenten suikers bevatten?

En hoeveel suikers zitten er dan in groenten? Onze voedingsexperte vertelt het je graag. 

Lees meer
Vrouw kookt in de keuken
Duurzaamheid

Wereldvoedseldag: een dag om stil te staan bij meer voedselzekerheid en minder voedselverspilling

Hoe kun je hier als burger ook je steentje bijdragen? We delen hier enkele eenvoudige tips.

Lees meer
Op een witte tafel staat een houten snijplank met hierop een vierkante ovenschotel. Hij is gevuld met zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui. Er is ook Berloumi gebruikt in dit gerechtje.
Kooktips

Doe meer met yoghurt: recepten voor elk moment van de dag

Onze recepten en tips helpen je op weg om meer te experimenteren en koken met yoghurt.

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Flammkuchen met pulled pork
Kooktips

Zelf vlammend lekkere flammkuchen maken

Flammkuchen of tarte flambée: da’s altijd een goed idee! Probeer zeker een van onze recepten.

Lees meer
Braambessen-frambozensmoothie
Voedingsinformatie

Welke fruitsoorten bevatten veel vitamine C?

Bevat zomerfruit meer vitamine C dan ander fruit? En, welke fruitsoort bevat het meeste vitamine C?

Lees meer