Trifle gepresenteerd in kleine drinkglazen, instant feestlook! Deze trifle is er eentje met Belgische speculaas, Belgische peer en Belgische schuimwijn. Amai, een dessertje boordevol topproducten van eigen bodem.
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn die flessen zo zwaar? En, wat bepaalt de wijnkwaliteit?

Lees meer
Delfien De Seizoenschuur
Verhaal

De Seizoenschuur: Pastorale-lamsvlees met een eigen verhaal

Proef heerlijk, lokaal gekweekt lamsvlees met het Pastorale-label. Wij spraken met Delfien van De Seizoenschuur in Schellebelle.

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Biodiversiteit in de landbouwsector
Duurzaamheid

Biodiversiteit in de landbouw: zo dragen telers hun steentje bij

Biodiversiteit is ontzettend belangrijk voor natuur, mens en dier. Ook onze telers dragen hier hun steentje toe bij.

Lees meer
Beeldverhaal hulpbronnen
Duurzaamheid

Van boomgaard tot fruitmand: zo besparen onze telers op energie

Al meer dan dertig jaar levert perenteler Mark inspanningen om zo zuinig mogelijk met energie om te springen.

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
Wim en Katrien van De Lekkerbek
Verhaal

Boerderij De Lekkerbek: puur en authentiek hoevevlees

Op boerderij De Lekkerbek worden kippen, runderen en parelhoenen gekweekt. Ontdek het verhaal van Wim en Katrien. 

Lees meer
Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar, gegrilde lente-ui, dille
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Vrouw kookt in de keuken
Duurzaamheid

Wereldvoedseldag: een dag om stil te staan bij meer voedselzekerheid en minder voedselverspilling

Hoe kun je hier als burger ook je steentje bijdragen? We delen hier enkele eenvoudige tips.

Lees meer