Bier proeven
Productinformatie

Vijf verrassende biobieren van eigen bodem

Van een verfrissende session IPA tot een krachtige tripel: voor elk moment een passend biobier.

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Twee gourmetpannetjes staan te sieren op een houten snijplank. Als bijgerechtjes hebben we een groene salade, opgelegde augurkjes en een cocktailsausje.
Kooktips

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde gourmet

Met gourmet is het gegarandeerd feest! Ontdek onze tips voor een geslaagde gourmetavond.

Lees meer
Rond ovenschoteltje met gebakken prei, broccolini, witte wijnsaus met room, pommes duchesses en gebakken griet.
Kooktips

De perfecte pommes duchesse maken in 5 stappen

Wilde je altijd al eens zelf pommes duchesse maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Room inschenken in kookpot
Kooktips

Welke soort room gebruik je voor welk gerecht?

Volle room, kookroom of zure room? We maken je wegwijs in het aanbod van room op basis van koemelk. 

Lees meer
Glazen met schuimwijn
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Op een mooi feestelijk wit bordje ligt de rundertartaar mooi gepresenteerd in een cirkeltje. Hij is afgewerkt met een sneetje toast van zuurdesem, een kwarteleitje en een blaadje waterkers.
Kooktips

Feestelijke gerechten met ons beste vlees ooit

Op zoek naar inspiratie voor feestelijke hoofdgerechten of voorgerechten met vlees? 

Lees meer
Feestelijk hoofdgerecht van varkenshaasje met een puree van aardpeer en ovenappeltjes. Goud bestek en gouden minikerstballetjes liggen langs het bord en geeft instant een Kerslook.
Kooktips

Feestelijke recepten recht van bij de boer

Ben jij nog op zoek naar een lekker kerstmenu? Laat je inspireren door onze feestelijke recepten met ingrediënten recht van...

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Op een witte houten tafel staat de kookpot vol waterzooi, er is een bordje uitgeschept met hierop de gekookte aardappelpartjes geschikt. Het gerechtje is afgewerkt met een takje verse kervel.
Kooktips

Klassieke kipgerechten in een gezond(er) jasje

Met enkele aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je klassieke kipgerechten een gezonde twist.

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Biodiversiteit in de landbouwsector
Duurzaamheid

Biodiversiteit in de landbouw: zo dragen telers hun steentje bij

Biodiversiteit is ontzettend belangrijk voor natuur, mens en dier. Ook onze telers dragen hier hun steentje toe bij.

Lees meer