Een goeie portie soep staat uitgeschept op een houten witte tafel. De Japanse soep bestaat uit noedels van courgette aangevuld met peultjes, puntpaprika en kip. De soep is afgewerkt met een rood schijfje van een chilipeper en een gekookt eitje.
Voedingsinformatie

Een gezonde kijk op ei

Een ei is multifunctioneel in de keuken, maar ook in een gezonde voeding.

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Op een rooster staat een zwarte gietijzeren pan met grieks getint gerechtje. Groene shakshuka met gebakken yoghurt. Er is een hand met een stukje brood in beeld dat er een dipje van zal nemen.
Kooktips

Shakshuka: eenvoudig, snel klaar en k-ei-lekker

Ben je benieuwd hoe je zelf shakshuka kunt maken? Dan zijn deze tips beslist iets voor jou. 

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar, gegrilde lente-ui, dille
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Chutney van smoked witloof met wijn
Productinformatie

Wijn serveren zoals een pro: hierop kun je letten

Hoe zorg je ervoor dat wijn het beste tot zijn recht komt, zodat je er optimaal van kunt genieten?

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

5 veelgestelde vragen over bruine en witte eieren

Zijn bruine eieren gezonder dan witte eieren? En zijn witte eieren duurzamer? Kom het hier te weten.

Lees meer
Gekookt eitje met speksoldaatjes
Kooktips

Eieren met spek: dit zijn onze ultieme baktips

Zin in eieren met spek? Met onze tips en recepten zet je altijd iets k-ei-lekker op tafel.

Lees meer