Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Inex-Melkveehouder
Duurzaamheid

Van koe tot glas: hoe INEX duurzame zuivel van bij ons maakt

Elke dag verwerkt INEX melk tot zuivelproducten. Hoe maken ze die productie zo duurzaam mogelijk? 

Lees meer
Een twee gevouwen tortilla met hamburger en kaas, die wil ik wel proberen. We werkten hem af met plakjes tomaat, blaadjes ijsbergsla en een homemade sausje. We serveren hem met een fris pintje en nog wat extra sla.
Kooktips

Zure room: veel meer dan enkel een topping

Waarvoor kun je zure room gebruiken? Voor meer gerechten dan je denkt! Doe hier inspiratie op. 

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Bier proeven
Productinformatie

Vijf verrassende biobieren van eigen bodem

Van een verfrissende session IPA tot een krachtige tripel: voor elk moment een passend biobier.

Lees meer
Room inschenken in kookpot
Kooktips

Welke soort room gebruik je voor welk gerecht?

Volle room, kookroom of zure room? We maken je wegwijs in het aanbod van room op basis van koemelk. 

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar, gegrilde lente-ui, dille
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Op een witte tafel staat een houten snijplank met hierop een vierkante ovenschotel. Hij is gevuld met zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui. Er is ook Berloumi gebruikt in dit gerechtje.
Kooktips

Doe meer met yoghurt: recepten voor elk moment van de dag

Onze recepten en tips helpen je op weg om meer te experimenteren en koken met yoghurt.

Lees meer
Teler Vitaetom
Verhaal

Vitaetom wint BioVLAM 2024 voor innovatieve Ruby Red-tomaten

Koen Van Hauteghem teelt met veel passie de Ruby Red, een nieuwe biologische trostomaat. 

Lees meer
Chutney van smoked witloof met wijn
Productinformatie

Wijn serveren zoals een pro: hierop kun je letten

Hoe zorg je ervoor dat wijn het beste tot zijn recht komt, zodat je er optimaal van kunt genieten?

Lees meer
Ontbijt met melk
Voedingsinformatie

Wat is de rol van melk in een meer plantaardig voedingspatroon?

Wat zijn de troeven van melk in een meer plantaardig eetpatroon? Kom er hier alles over te weten.

Lees meer
Kannetje inschenken in kookpot
Kooktips

Zelf een f(l)antastische flantaart maken

Wil je zelf flantaart maken? Flantastisch, wij helpen je op weg met handige tips en recepten!

Lees meer
Festivalfood
Event

Bio Zomert: van de Gentse Feesten tot zomerbars

Zomertijd wordt biotijd! Ontdek waar je de beste events met bio-producten vindt.

Lees meer