Een goeie portie soep staat uitgeschept op een houten witte tafel. De Japanse soep bestaat uit noedels van courgette aangevuld met peultjes, puntpaprika en kip. De soep is afgewerkt met een rood schijfje van een chilipeper en een gekookt eitje.
Voedingsinformatie

Een gezonde kijk op ei

Een ei is multifunctioneel in de keuken, maar ook in een gezonde voeding.

Lees meer
Op een rooster staat een zwarte gietijzeren pan met grieks getint gerechtje. Groene shakshuka met gebakken yoghurt. Er is een hand met een stukje brood in beeld dat er een dipje van zal nemen.
Kooktips

Shakshuka: eenvoudig, snel klaar en k-ei-lekker

Ben je benieuwd hoe je zelf shakshuka kunt maken? Dan zijn deze tips beslist iets voor jou. 

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Rond ovenschoteltje met gebakken prei, broccolini, witte wijnsaus met room, pommes duchesses en gebakken griet.
Kooktips

De perfecte pommes duchesse maken in 5 stappen

Wilde je altijd al eens zelf pommes duchesse maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

5 veelgestelde vragen over bruine en witte eieren

Zijn bruine eieren gezonder dan witte eieren? En zijn witte eieren duurzamer? Kom het hier te weten.

Lees meer
Een aardappelveld in bloei met witte bloemetjes. Aardappelboer staat in het midden van het veld en bekijkt de bloemen zorgvuldig.
Duurzaamheid

30 mei: eerste Internationale Dag van de Aardappel

Duurzaam geteeld product van eigen bodem in de kijker.

Lees meer