Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Een kommetje is gevuld met schijfjes komkommer en rode ui. Hier bovenop liggen stukjes hondshaai gegrild op de bbq. Er ligt ook een partje citroen bij.
Kooktips

5 tips om budgetvriendelijk te koken met vis van bij ons

Met een paar slimme keuzes geniet je van heerlijke visgerechten zonder dat het je budget te veel belast. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Wat je nog niet wist over onze visserij

Vissen? Da’s netten uitwerpen, de vangst ophalen en klaar. Toch? Zo simpel is het niet.

Lees meer
Visnet
Duurzaamheid

Slimmer vissen met artificiële intelligentie

De Vlaamse visserijsector zet meer en meer artificiële intelligentie in om duurzamer en efficiënter te kunnen werken.

Lees meer
Vissersboot Avanti Z26
Duurzaamheid

VISTools: samenwerking tussen visserij en wetenschap voor een duurzamere wereld

De visserijsector innoveert en verduurzaamt, o.a. dankzij samenwerkingen met de wetenschap.

Lees meer
Gebakken wijting ligt bovenop het witloof en spinazie te blinken. Een heerlijk stukje vis waar je onmiddelijk aan wil beginnen. De mosterdsaus is geserveerd in een sauspotje apart.
Duurzaamheid

Hoe herken je duurzaam gevangen vis? Doe de check

Wil je duurzaam gevangen vis kopen, maar weet je niet waarop je kunt letten?

Lees meer
Een aardappelveld in bloei met witte bloemetjes. Aardappelboer staat in het midden van het veld en bekijkt de bloemen zorgvuldig.
Duurzaamheid

30 mei: eerste Internationale Dag van de Aardappel

Duurzaam geteeld product van eigen bodem in de kijker.

Lees meer
Vrouw die zwanger is
Voedingsinformatie

Vis tijdens de zwangerschap? Het kan én is van belang

Het eten van vis tijdens de zwangerschap levert tal van voordelen op voor moeder en kind.

Lees meer
Mechelse koekoek met mousselinesaus van pickles en oude geuze
Productinformatie

Ga mee op Toer de Geuze en leer de Geuzebieren beter kennen

In het weekend van 4 en 5 mei is het opnieuw Toer de Geuze in het Pajottenland en de Zennevallei.

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Bierglazen
Productinformatie

Welk bier serveer je in welk bierglas?

Om optimaal te kunnen genieten van een lekker biertje, schenk je het in het juiste bierglas. Ontdek welk glas bij welke biersoort hoort.

Lees meer