Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Groenteteler Bart
Verhaal

Op bezoek bij groenteteler Bart: “Een drukke, maar lonende winterperiode.”

Zijn job als landbouwer geeft Bart veel voldoening. “Een mooi product afleveren, daar geniet ik echt van".

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Witloofteler Stijn
Productinformatie

Hoe witloof is ontstaan en uitgroeide tot culinair erfgoed

Kom alles te weten over het traject dat wilde chicorei maakte tot het witloof dat we nu kennen.

Lees meer
Knolseldersoep met croutons en verse garnalen
Kooktips

De lekkerste knolseldersoep voor knusse dagen

Lekker warm, romig, en boordevol smaak: knolseldersoep is het ultieme comfortfood. 

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Deze soorten champignons zijn van bij ons

Welke soorten eetbare paddenstoelen worden lokaal geteeld en hoe herken je ze?

Lees meer
Rond ovenschoteltje met gebakken prei, broccolini, witte wijnsaus met room, pommes duchesses en gebakken griet.
Kooktips

De perfecte pommes duchesse maken in 5 stappen

Wilde je altijd al eens zelf pommes duchesse maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer