Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Inex-Melkveehouder
Duurzaamheid

Van koe tot glas: hoe INEX duurzame zuivel van bij ons maakt

Elke dag verwerkt INEX melk tot zuivelproducten. Hoe maken ze die productie zo duurzaam mogelijk? 

Lees meer
Groenteteler Bart
Verhaal

Op bezoek bij groenteteler Bart: “Een drukke, maar lonende winterperiode.”

Zijn job als landbouwer geeft Bart veel voldoening. “Een mooi product afleveren, daar geniet ik echt van".

Lees meer
Een twee gevouwen tortilla met hamburger en kaas, die wil ik wel proberen. We werkten hem af met plakjes tomaat, blaadjes ijsbergsla en een homemade sausje. We serveren hem met een fris pintje en nog wat extra sla.
Kooktips

Zure room: veel meer dan enkel een topping

Waarvoor kun je zure room gebruiken? Voor meer gerechten dan je denkt! Doe hier inspiratie op. 

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Witloofteler Stijn
Productinformatie

Hoe witloof is ontstaan en uitgroeide tot culinair erfgoed

Kom alles te weten over het traject dat wilde chicorei maakte tot het witloof dat we nu kennen.

Lees meer
Knolseldersoep met croutons en verse garnalen
Kooktips

De lekkerste knolseldersoep voor knusse dagen

Lekker warm, romig, en boordevol smaak: knolseldersoep is het ultieme comfortfood. 

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Deze soorten champignons zijn van bij ons

Welke soorten eetbare paddenstoelen worden lokaal geteeld en hoe herken je ze?

Lees meer
Room inschenken in kookpot
Kooktips

Welke soort room gebruik je voor welk gerecht?

Volle room, kookroom of zure room? We maken je wegwijs in het aanbod van room op basis van koemelk. 

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Voedingsinformatie

Hoe komt het dat groenten suikers bevatten?

En hoeveel suikers zitten er dan in groenten? Onze voedingsexperte vertelt het je graag. 

Lees meer