Golden milk
Kooktips

Wat is golden milk en hoe maak je het klaar?

Het mooie van golden milk is de flexibiliteit. Met de smaak kan oneindig worden gevarieerd.

Lees meer
Een goeie portie soep staat uitgeschept op een houten witte tafel. De Japanse soep bestaat uit noedels van courgette aangevuld met peultjes, puntpaprika en kip. De soep is afgewerkt met een rood schijfje van een chilipeper en een gekookt eitje.
Voedingsinformatie

Een gezonde kijk op ei

Een ei is multifunctioneel in de keuken, maar ook in een gezonde voeding.

Lees meer
Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Op een rooster staat een zwarte gietijzeren pan met grieks getint gerechtje. Groene shakshuka met gebakken yoghurt. Er is een hand met een stukje brood in beeld dat er een dipje van zal nemen.
Kooktips

Shakshuka: eenvoudig, snel klaar en k-ei-lekker

Ben je benieuwd hoe je zelf shakshuka kunt maken? Dan zijn deze tips beslist iets voor jou. 

Lees meer
Inex-Melkveehouder
Duurzaamheid

Van koe tot glas: hoe INEX duurzame zuivel van bij ons maakt

Elke dag verwerkt INEX melk tot zuivelproducten. Hoe maken ze die productie zo duurzaam mogelijk? 

Lees meer
Groenteteler Bart
Verhaal

Op bezoek bij groenteteler Bart: “Een drukke, maar lonende winterperiode.”

Zijn job als landbouwer geeft Bart veel voldoening. “Een mooi product afleveren, daar geniet ik echt van".

Lees meer
Een twee gevouwen tortilla met hamburger en kaas, die wil ik wel proberen. We werkten hem af met plakjes tomaat, blaadjes ijsbergsla en een homemade sausje. We serveren hem met een fris pintje en nog wat extra sla.
Kooktips

Zure room: veel meer dan enkel een topping

Waarvoor kun je zure room gebruiken? Voor meer gerechten dan je denkt! Doe hier inspiratie op. 

Lees meer
Witloofteler Stijn
Productinformatie

Hoe witloof is ontstaan en uitgroeide tot culinair erfgoed

Kom alles te weten over het traject dat wilde chicorei maakte tot het witloof dat we nu kennen.

Lees meer
Knolseldersoep met croutons en verse garnalen
Kooktips

De lekkerste knolseldersoep voor knusse dagen

Lekker warm, romig, en boordevol smaak: knolseldersoep is het ultieme comfortfood. 

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Deze soorten champignons zijn van bij ons

Welke soorten eetbare paddenstoelen worden lokaal geteeld en hoe herken je ze?

Lees meer
Room inschenken in kookpot
Kooktips

Welke soort room gebruik je voor welk gerecht?

Volle room, kookroom of zure room? We maken je wegwijs in het aanbod van room op basis van koemelk. 

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer