Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Een traditionele cake staat op de tafel, en toch is hij specialer dan een andere cake. We maakten een perencake met volledige peertjes erin. Inderdaad, volledige peren, met steeltje en al piepen uit de cake omdat ze rechtop in het beslag werden gezet.
Kooktips

Peerfect! Onze ultieme tips voor de lekkerste perencake

Wil je een perencake bakken? Met onze tips en peren van hier beleef je nóg meer bakplezier.

Lees meer
Groenteteler Bart
Verhaal

Op bezoek bij groenteteler Bart: “Een drukke, maar lonende winterperiode.”

Zijn job als landbouwer geeft Bart veel voldoening. “Een mooi product afleveren, daar geniet ik echt van".

Lees meer
Witloofteler Stijn
Productinformatie

Hoe witloof is ontstaan en uitgroeide tot culinair erfgoed

Kom alles te weten over het traject dat wilde chicorei maakte tot het witloof dat we nu kennen.

Lees meer
Knolseldersoep met croutons en verse garnalen
Kooktips

De lekkerste knolseldersoep voor knusse dagen

Lekker warm, romig, en boordevol smaak: knolseldersoep is het ultieme comfortfood. 

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Deze soorten champignons zijn van bij ons

Welke soorten eetbare paddenstoelen worden lokaal geteeld en hoe herken je ze?

Lees meer
Twee gourmetpannetjes staan te sieren op een houten snijplank. Als bijgerechtjes hebben we een groene salade, opgelegde augurkjes en een cocktailsausje.
Kooktips

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde gourmet

Met gourmet is het gegarandeerd feest! Ontdek onze tips voor een geslaagde gourmetavond.

Lees meer
Op een mooi feestelijk wit bordje ligt de rundertartaar mooi gepresenteerd in een cirkeltje. Hij is afgewerkt met een sneetje toast van zuurdesem, een kwarteleitje en een blaadje waterkers.
Kooktips

Feestelijke gerechten met ons beste vlees ooit

Op zoek naar inspiratie voor feestelijke hoofdgerechten of voorgerechten met vlees? 

Lees meer
Delfien De Seizoenschuur
Verhaal

De Seizoenschuur: Pastorale-lamsvlees met een eigen verhaal

Proef heerlijk, lokaal gekweekt lamsvlees met het Pastorale-label. Wij spraken met Delfien van De Seizoenschuur in Schellebelle.

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Biodiversiteit in de landbouwsector
Duurzaamheid

Biodiversiteit in de landbouw: zo dragen telers hun steentje bij

Biodiversiteit is ontzettend belangrijk voor natuur, mens en dier. Ook onze telers dragen hier hun steentje toe bij.

Lees meer
Sam Dhuyvetter
Kooktips

Maak de lekkerste kalfsfricassee met tips van chef Sam D’Huyvetter

Zin een lekker stoofpotje? Ontdek de geheimen van een smaakvolle kalfsfricassee: van klassiek tot verrassend.

Lees meer
Gezin in de keuken
Voedingsinformatie

Is diepvriesfruit net zo gezond als vers fruit?

Bevat diepvriesfruit evenveel vitaminen en voedingsstoffen als vers fruit? Ontdek het hier.

Lees meer
Beeldverhaal hulpbronnen
Duurzaamheid

Van boomgaard tot fruitmand: zo besparen onze telers op energie

Al meer dan dertig jaar levert perenteler Mark inspanningen om zo zuinig mogelijk met energie om te springen.

Lees meer