Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Voedingsinformatie

Hoe komt het dat groenten suikers bevatten?

En hoeveel suikers zitten er dan in groenten? Onze voedingsexperte vertelt het je graag. 

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Gevulde butternut
Kooktips

5 soorten pompoen en wat je ermee kunt doen

Welke pompoensoorten worden er bij ons geteeld? En wat zijn hun toepassingen?

Lees meer
Baba Ganoush met flatbread
Kooktips

Zo tover je restjes groenten om tot nieuwe gerechten

Creatief koken met restjes groente is makkelijker dan je denkt. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Tomatenteler Mitch Vermeiren
Verhaal

Tomatenteler Mitch: “Drijvend zonnepanelenpark verwarmt onze serres.”

Wij nemen je mee achter de schermen van het glastuinbouwbedrijf van Mitch en z’n familie.  

Lees meer
In een diep wit bord liggen twee gevulde taco's met pulled chicken, afgewerkt met tomaat, rode ui en geraspte Passendael kaas. Om wat extra kleur te geven liggen er enkele blaadjes koriander op. Wij serveren ze met frisgekoeld biertje, smakelijk!
Kooktips

Wereldgerechten met kip van bij ons

Ga mee op een culinaire reis langs verschillende wereldgerechten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Een heerlijke pistolet ligt op een houten snijplankje. Het is opengesneden en gevuld met de boterzachte kip, zoetzure groentjes en chilimayonaise. In de achtergrond ligt nog een servette om je smosvlekken snel op te drogen.
Kooktips

Saus voor bij kip: dit zijn onze favoriete combinaties

Van kip zoetzuur tot kip in provençaalse saus: vind hier tips en gerechten met kip van bij ons.

Lees meer
Een opgevulde puntpaprika met roomkaas en kruiden ligt op een houten snijplankje. Er werden rolletjes van gesneden en vastgeprikt met een stokje om het aperitief in stijl te starten. Voor de garnering en de kleur voegde we nog enkele verse blaadjes basilicum toe.
Kooktips

Wat je moet weten over de zoete puntpaprika

Van de aankoop tot het klaarmaken ervan: we delen 5 handige weetjes over deze groente.

Lees meer
Een aardappelveld in bloei met witte bloemetjes. Aardappelboer staat in het midden van het veld en bekijkt de bloemen zorgvuldig.
Duurzaamheid

30 mei: eerste Internationale Dag van de Aardappel

Duurzaam geteeld product van eigen bodem in de kijker.

Lees meer
Aspergeroomsoep
Kooktips

Hoe je aspergesoep nóg lekkerder kunt maken

Wil je ook zelf aspergesoep maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Lees meer