Gevulde spaghettipompoen
Kooktips

5 soorten pompoen en wat je ermee kunt doen

Welke pompoensoorten worden er bij ons geteeld? En wat zijn hun toepassingen?

Lees meer
Groenteburger met courgette, chia en yoghurtdressing
Kooktips

Zo tover je restjes groenten om tot nieuwe gerechten

Creatief koken met restjes groente is makkelijker dan je denkt. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Tomatenteler Mitch Vermeiren
Verhaal

Tomatenteler Mitch: “Drijvend zonnepanelenpark verwarmt onze serres.”

Wij nemen je mee achter de schermen van het glastuinbouwbedrijf van Mitch en z’n familie.  

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Een opgevulde puntpaprika met roomkaas en kruiden ligt op een houten snijplankje. Er werden rolletjes van gesneden en vastgeprikt met een stokje om het aperitief in stijl te starten. Voor de garnering en de kleur voegde we nog enkele verse blaadjes basilicum toe.
Kooktips

Wat je moet weten over de zoete puntpaprika

Van de aankoop tot het klaarmaken ervan: we delen 5 handige weetjes over deze groente.

Lees meer
Kaasblok en sneetjes kaas
Voedingsinformatie

Zijn er voor kaas plantaardige alternatieven?

Het kaasschap breidt verder uit met plantaardige alternatieven. Wat hebben zij nog gemeen met kaas van bij ons?

Lees meer
Aspergeroomsoep
Kooktips

Hoe je aspergesoep nóg lekkerder kunt maken

Wil je ook zelf aspergesoep maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Productinformatie

Streekparels: vleeswaren met een rijke traditie

Op zoek naar smaakvolle vleeswaren bereid door de beste vakmensen in Vlaanderen? 

Lees meer
Een ovenschotel gevul de goud! Zo ziet hij er eigenlijk een beetje uit. De ovenschotel is bestaat nl uit kleine aardappelen, kikkererwten en bloemkoolroosjes. We dienen hem op met een heerlijk sausje op basis van tahini. Alles afgewerkt met groene snippers van de peterselie.
Kooktips

Bloemkool in de oven: zo veelzijdig, da’s niet te geloven

Zin in bloemkool uit de oven? Doe hier inspiratie op met onze recepten met bloemkool van eigen bodem.

Lees meer
Een rijkgevulde salade staat klaar op tafel. Het witte bord is gevuld met sla, gekookte eitjes, stukjes asperges en kaasschilfers. Dat is de lente proeven in je bord, als je het mij vraagt!
Kooktips

Asperges schillen: de 5 meest gegoogelde vragen

We verzamelden hier enkele topics over het schillen van asperges die de Belg het meest in Google opzocht.

Lees meer
Sneeuwballen
Productinformatie

Streekparels: het lekkerste snoepgoed uit Vlaanderen

Liefhebbers van zoet kunnen hun hartje ophalen in Vlaanderen. Deze 5 zoete streekproducten moet je zeker eens proberen.

Lees meer
Croque madame met Nazareth Classic en een gegrilde radicchio
Kooktips

Je croque smaakt op z’n best met kaas van bij ons

Op zoek naar tips voor een verrassende croque? Vind hier inspiratie met kazen van bij ons.

Lees meer