Sam Dhuyvetter
Verhaal

Aan de slag met konijn: de beste tips van chef Sam

Hoe bereid je konijn en waarmee combineer je het? Chef Sam D’Huyvetter geeft advies voor de lekkerste bereidingen.

Lees meer
Op een witte houten tafel staat de kookpot vol waterzooi, er is een bordje uitgeschept met hierop de gekookte aardappelpartjes geschikt. Het gerechtje is afgewerkt met een takje verse kervel.
Kooktips

Klassieke kipgerechten in een gezond(er) jasje

Met enkele aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je klassieke kipgerechten een gezonde twist.

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
In een diep wit bord liggen twee gevulde taco's met pulled chicken, afgewerkt met tomaat, rode ui en geraspte Passendael kaas. Om wat extra kleur te geven liggen er enkele blaadjes koriander op. Wij serveren ze met frisgekoeld biertje, smakelijk!
Kooktips

Wereldgerechten met kip van bij ons

Ga mee op een culinaire reis langs verschillende wereldgerechten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Wrap met konijn
Kooktips

Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!

Van quesadilla tot pulled rabbit: we zetten voor jou onze favoriete konijngerechten op een rij.

Lees meer
Een heerlijke pistolet ligt op een houten snijplankje. Het is opengesneden en gevuld met de boterzachte kip, zoetzure groentjes en chilimayonaise. In de achtergrond ligt nog een servette om je smosvlekken snel op te drogen.
Kooktips

Saus voor bij kip: dit zijn onze favoriete combinaties

Van kip zoetzuur tot kip in provençaalse saus: vind hier tips en gerechten met kip van bij ons.

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Productinformatie

Streekparels: vleeswaren met een rijke traditie

Op zoek naar smaakvolle vleeswaren bereid door de beste vakmensen in Vlaanderen? 

Lees meer
Bladerdeegrolletjes met kip
Kooktips

Kip in bladerdeeg: dit kun je allemaal doen

Van hapjes, snacks tot hoofdgerechten: vind hier tips en recepten met kip van bij ons.

Lees meer
Sneeuwballen
Productinformatie

Streekparels: het lekkerste snoepgoed uit Vlaanderen

Liefhebbers van zoet kunnen hun hartje ophalen in Vlaanderen. Deze 5 zoete streekproducten moet je zeker eens proberen.

Lees meer
Pieter De Koekelaere
Verhaal

De geuteling, streekproduct klaar om Vlaanderen te veroveren

Goudbruin gebakken, luchtig en mals aan de binnenkant. Pieter De Koekelaere laat Vlaanderen kennismaken met de geuteling.

Lees meer
De tafel met wit linnen is gedekt voor twee. We eten een vol-au-vent van konijn ipv kip. Hij is opgediend met een bladerdeegpasteitje en aardappelpuree.
Kooktips

Lekker fijn: onze favoriete feestgerechten met konijn

Wil je aan de feesttafel uitpakken met een originele bereiding? Serveer eens konijn.

Lees meer
De pot met konijn met pruimen staat op tafel. Klaar om uit te scheppen en aan te vallen. Er liggen mooie donker gekleurde pruimen in de stoofpot.
Kooktips

Konijn met pruimen: 3x lekker anders

We verzamelden voor jou tips en onze 3 favoriete recepten met parkkonijn van eigen bodem.

Lees meer