Sam Dhuyvetter
Verhaal

Aan de slag met konijn: de beste tips van chef Sam

Hoe bereid je konijn en waarmee combineer je het? Chef Sam D’Huyvetter geeft advies voor de lekkerste bereidingen.

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Veilig varen: hoe onze visserij aan veiligheid aan boord werkt

Werken op zee brengt uitdagingen met zich mee. De veiligheid aan boord is dan ook een prioriteit.

Lees meer
Vis versnijden
Duurzaamheid

Onbekend maar niet onbemind: bijvangst en reststromen in de visserij

Dankzij nieuwe technieken en initiatieven kunnen visresten omgezet worden in waardevolle producten. 

Lees meer
Bier proeven
Productinformatie

Vijf verrassende biobieren van eigen bodem

Van een verfrissende session IPA tot een krachtige tripel: voor elk moment een passend biobier.

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Teler Vitaetom
Verhaal

Vitaetom wint BioVLAM 2024 voor innovatieve Ruby Red-tomaten

Koen Van Hauteghem teelt met veel passie de Ruby Red, een nieuwe biologische trostomaat. 

Lees meer
Een kommetje is gevuld met schijfjes komkommer en rode ui. Hier bovenop liggen stukjes hondshaai gegrild op de bbq. Er ligt ook een partje citroen bij.
Kooktips

5 tips om budgetvriendelijk te koken met vis van bij ons

Met een paar slimme keuzes geniet je van heerlijke visgerechten zonder dat het je budget te veel belast. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Wat je nog niet wist over onze visserij

Vissen? Da’s netten uitwerpen, de vangst ophalen en klaar. Toch? Zo simpel is het niet.

Lees meer
Visnet
Duurzaamheid

Slimmer vissen met artificiële intelligentie

De Vlaamse visserijsector zet meer en meer artificiële intelligentie in om duurzamer en efficiënter te kunnen werken.

Lees meer
Vissersboot Avanti Z26
Duurzaamheid

VISTools: samenwerking tussen visserij en wetenschap voor een duurzamere wereld

De visserijsector innoveert en verduurzaamt, o.a. dankzij samenwerkingen met de wetenschap.

Lees meer
Wrap met konijn
Kooktips

Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!

Van quesadilla tot pulled rabbit: we zetten voor jou onze favoriete konijngerechten op een rij.

Lees meer
Festivalfood
Event

Bio Zomert: van de Gentse Feesten tot zomerbars

Zomertijd wordt biotijd! Ontdek waar je de beste events met bio-producten vindt.

Lees meer
Gebakken wijting ligt bovenop het witloof en spinazie te blinken. Een heerlijk stukje vis waar je onmiddelijk aan wil beginnen. De mosterdsaus is geserveerd in een sauspotje apart.
Duurzaamheid

Hoe herken je duurzaam gevangen vis? Doe de check

Wil je duurzaam gevangen vis kopen, maar weet je niet waarop je kunt letten?

Lees meer