Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
Inex-Melkveehouder
Duurzaamheid

Van koe tot glas: hoe INEX duurzame zuivel van bij ons maakt

Elke dag verwerkt INEX melk tot zuivelproducten. Hoe maken ze die productie zo duurzaam mogelijk? 

Lees meer
Een twee gevouwen tortilla met hamburger en kaas, die wil ik wel proberen. We werkten hem af met plakjes tomaat, blaadjes ijsbergsla en een homemade sausje. We serveren hem met een fris pintje en nog wat extra sla.
Kooktips

Zure room: veel meer dan enkel een topping

Waarvoor kun je zure room gebruiken? Voor meer gerechten dan je denkt! Doe hier inspiratie op. 

Lees meer
Bier proeven
Productinformatie

Vijf verrassende biobieren van eigen bodem

Van een verfrissende session IPA tot een krachtige tripel: voor elk moment een passend biobier.

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Room inschenken in kookpot
Kooktips

Welke soort room gebruik je voor welk gerecht?

Volle room, kookroom of zure room? We maken je wegwijs in het aanbod van room op basis van koemelk. 

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Op een witte tafel staat een houten snijplank met hierop een vierkante ovenschotel. Hij is gevuld met zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui. Er is ook Berloumi gebruikt in dit gerechtje.
Kooktips

Doe meer met yoghurt: recepten voor elk moment van de dag

Onze recepten en tips helpen je op weg om meer te experimenteren en koken met yoghurt.

Lees meer
Teler Vitaetom
Verhaal

Vitaetom wint BioVLAM 2024 voor innovatieve Ruby Red-tomaten

Koen Van Hauteghem teelt met veel passie de Ruby Red, een nieuwe biologische trostomaat. 

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Ontbijt met melk
Voedingsinformatie

Wat is de rol van melk in een meer plantaardig voedingspatroon?

Wat zijn de troeven van melk in een meer plantaardig eetpatroon? Kom er hier alles over te weten.

Lees meer
Kannetje inschenken in kookpot
Kooktips

Zelf een f(l)antastische flantaart maken

Wil je zelf flantaart maken? Flantastisch, wij helpen je op weg met handige tips en recepten!

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Festivalfood
Event

Bio Zomert: van de Gentse Feesten tot zomerbars

Zomertijd wordt biotijd! Ontdek waar je de beste events met bio-producten vindt.

Lees meer