Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Kaasblok en sneetjes kaas
Voedingsinformatie

Zijn er voor kaas plantaardige alternatieven?

Het kaasschap breidt verder uit met plantaardige alternatieven. Wat hebben zij nog gemeen met kaas van bij ons?

Lees meer
Productinformatie

Streekparels: vleeswaren met een rijke traditie

Op zoek naar smaakvolle vleeswaren bereid door de beste vakmensen in Vlaanderen? 

Lees meer
Sneeuwballen
Productinformatie

Streekparels: het lekkerste snoepgoed uit Vlaanderen

Liefhebbers van zoet kunnen hun hartje ophalen in Vlaanderen. Deze 5 zoete streekproducten moet je zeker eens proberen.

Lees meer
Croque madame met Nazareth Classic en een gegrilde radicchio
Kooktips

Je croque smaakt op z’n best met kaas van bij ons

Op zoek naar tips voor een verrassende croque? Vind hier inspiratie met kazen van bij ons.

Lees meer
Pieter De Koekelaere
Verhaal

De geuteling, streekproduct klaar om Vlaanderen te veroveren

Goudbruin gebakken, luchtig en mals aan de binnenkant. Pieter De Koekelaere laat Vlaanderen kennismaken met de geuteling.

Lees meer
Crumble van peer met speculaasroom
Kooktips

Hoe en waarom kaas als dessert eten?

Verras je gasten met een hartig dessert in de plaats van iets zoet. Check onze tips met kazen van hier.

Lees meer
Kaas aansnijden
Duurzaamheid

Hoe Brugge Kaas de eerste CO2-neutrale kaas in België werd

De CO2-uitstoot bij de kaasproductie fors verminderen: dat was de uitdaging die Milcobel aanging.

Lees meer
Bloedworst met gebakken appeltjes
Productinformatie

Proefritje Limburg: ontdek de smaken van de regio

Laat je verrassen door het culinair erfgoed van Limburg. Wij selecteerden alvast 5 heerlijke traditionele streekproducten.

Lees meer