Bier proeven
Productinformatie

Vijf verrassende biobieren van eigen bodem

Van een verfrissende session IPA tot een krachtige tripel: voor elk moment een passend biobier.

Lees meer
Twee gourmetpannetjes staan te sieren op een houten snijplank. Als bijgerechtjes hebben we een groene salade, opgelegde augurkjes en een cocktailsausje.
Kooktips

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde gourmet

Met gourmet is het gegarandeerd feest! Ontdek onze tips voor een geslaagde gourmetavond.

Lees meer
Op een mooi feestelijk wit bordje ligt de rundertartaar mooi gepresenteerd in een cirkeltje. Hij is afgewerkt met een sneetje toast van zuurdesem, een kwarteleitje en een blaadje waterkers.
Kooktips

Feestelijke gerechten met ons beste vlees ooit

Op zoek naar inspiratie voor feestelijke hoofdgerechten of voorgerechten met vlees? 

Lees meer
Delfien De Seizoenschuur
Verhaal

De Seizoenschuur: Pastorale-lamsvlees met een eigen verhaal

Proef heerlijk, lokaal gekweekt lamsvlees met het Pastorale-label. Wij spraken met Delfien van De Seizoenschuur in Schellebelle.

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Op een witte houten tafel staat de kookpot vol waterzooi, er is een bordje uitgeschept met hierop de gekookte aardappelpartjes geschikt. Het gerechtje is afgewerkt met een takje verse kervel.
Kooktips

Klassieke kipgerechten in een gezond(er) jasje

Met enkele aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je klassieke kipgerechten een gezonde twist.

Lees meer
Sam Dhuyvetter
Kooktips

Maak de lekkerste kalfsfricassee met tips van chef Sam D’Huyvetter

Zin een lekker stoofpotje? Ontdek de geheimen van een smaakvolle kalfsfricassee: van klassiek tot verrassend.

Lees meer
Zwartkleurige tajine met gehaktballetjes van lamsvlees, afgewerkt met verbrokkelde feta. Er staat een portie couscous naast de tajine.
Kooktips

Lamsgehakt: verrassend veelzijdig in de keuken

Op zoek naar recepten en tips om Pastorale-lamsgehakt te bereiden? Die vind je hier!

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Teler Vitaetom
Verhaal

Vitaetom wint BioVLAM 2024 voor innovatieve Ruby Red-tomaten

Koen Van Hauteghem teelt met veel passie de Ruby Red, een nieuwe biologische trostomaat. 

Lees meer
Buikspek met ovengroenten
Kooktips

Buikspek: een spek-taculair stukje vlees in elke keuken

Wij geven je een aantal tips voor het perfecte stukje buikspek en recepten die je zéker moet proberen.

Lees meer
In een diep wit bord liggen twee gevulde taco's met pulled chicken, afgewerkt met tomaat, rode ui en geraspte Passendael kaas. Om wat extra kleur te geven liggen er enkele blaadjes koriander op. Wij serveren ze met frisgekoeld biertje, smakelijk!
Kooktips

Wereldgerechten met kip van bij ons

Ga mee op een culinaire reis langs verschillende wereldgerechten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Twee heerlijke burgers liggen klaar op een marmere snijplank. Het vlees is verdeeld in twee dunne porties met de saus en gesmolten kaas er bovenop. De burgers worden recht gehouden door middel van een prikker.
Kooktips

Recepten met gehakt, van klassiek tot verrassend

Met gehakt kan je echt alle kanten op. Ontdek hier klassieke én verrassende recepten.

Lees meer
Vrouw kookt in de keuken
Voedingsinformatie

Vegetarische vleesvervangers: 3 vaakgestelde vragen

Wat zijn vegetarische vleesvervangers en zijn ze gezond? Onze voedingsdeskundige geeft duiding en tips.

Lees meer
Zoek je een alternatief voor steak-tartaar? Wel dit is een zomerversie, nl eentje met kalfsvlees, aardbeien, tomaatjes en verse kruiden. We werkten het gerechtje af met gebakken aardappelplakjes en verse rucola. Er ligt een wit vork en servette naast om meteen aan te vallen.
Kooktips

Hoe zelf de perfecte steak tartaar maken?

Wilde je altijd al eens zelf steak tartaar maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer