Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
Groenteteler Bart
Verhaal

Op bezoek bij groenteteler Bart: “Een drukke, maar lonende winterperiode.”

Zijn job als landbouwer geeft Bart veel voldoening. “Een mooi product afleveren, daar geniet ik echt van".

Lees meer
Witloofteler Stijn
Productinformatie

Hoe witloof is ontstaan en uitgroeide tot culinair erfgoed

Kom alles te weten over het traject dat wilde chicorei maakte tot het witloof dat we nu kennen.

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Veilig varen: hoe onze visserij aan veiligheid aan boord werkt

Werken op zee brengt uitdagingen met zich mee. De veiligheid aan boord is dan ook een prioriteit.

Lees meer
Knolseldersoep met croutons en verse garnalen
Kooktips

De lekkerste knolseldersoep voor knusse dagen

Lekker warm, romig, en boordevol smaak: knolseldersoep is het ultieme comfortfood. 

Lees meer
Vis versnijden
Duurzaamheid

Onbekend maar niet onbemind: bijvangst en reststromen in de visserij

Dankzij nieuwe technieken en initiatieven kunnen visresten omgezet worden in waardevolle producten. 

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Productinformatie

Deze soorten champignons zijn van bij ons

Welke soorten eetbare paddenstoelen worden lokaal geteeld en hoe herken je ze?

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Preiteler Jurgen in het veld
Verhaal

De lekkerste prei komt van dichtbij: op bezoek bij preiteler Jurgen

Preiteler Jurgen doet z’n stiel met hart en ziel. Duik mee in het verhaal achter z'n preibedrijf. 

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Beeldverhaal verpakkingen
Duurzaamheid

Zin of onzin van verpakkingen rond groenten en fruit

Prof. dr. ir. An Vermeulen, directeur bij Pack4Food, legt uit waarom bepaalde groenten en fruit verpakt worden.

Lees meer
Vrouw staat te staren uit het raam met bordje risotto in haar hand. De risotto is afgewerkt met gebakken boschampignons en Brugge Oud.
Voedingsinformatie

Hoe komt het dat groenten suikers bevatten?

En hoeveel suikers zitten er dan in groenten? Onze voedingsexperte vertelt het je graag. 

Lees meer