Een goeie portie soep staat uitgeschept op een houten witte tafel. De Japanse soep bestaat uit noedels van courgette aangevuld met peultjes, puntpaprika en kip. De soep is afgewerkt met een rood schijfje van een chilipeper en een gekookt eitje.
Voedingsinformatie

Een gezonde kijk op ei

Een ei is multifunctioneel in de keuken, maar ook in een gezonde voeding.

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Op een rooster staat een zwarte gietijzeren pan met grieks getint gerechtje. Groene shakshuka met gebakken yoghurt. Er is een hand met een stukje brood in beeld dat er een dipje van zal nemen.
Kooktips

Shakshuka: eenvoudig, snel klaar en k-ei-lekker

Ben je benieuwd hoe je zelf shakshuka kunt maken? Dan zijn deze tips beslist iets voor jou. 

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

Hoe komen eieren tot stand? De reis van kip tot ei

Hoe ontstaat een ei in een kip? Vind hier het antwoord op deze en nog meer vragen over eitjes.

Lees meer
Op een witte houten tafel staat de kookpot vol waterzooi, er is een bordje uitgeschept met hierop de gekookte aardappelpartjes geschikt. Het gerechtje is afgewerkt met een takje verse kervel.
Kooktips

Klassieke kipgerechten in een gezond(er) jasje

Met enkele aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je klassieke kipgerechten een gezonde twist.

Lees meer
Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar, gegrilde lente-ui, dille
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Chutney van smoked witloof met wijn
Productinformatie

Wijn serveren zoals een pro: hierop kun je letten

Hoe zorg je ervoor dat wijn het beste tot zijn recht komt, zodat je er optimaal van kunt genieten?

Lees meer
In een diep wit bord liggen twee gevulde taco's met pulled chicken, afgewerkt met tomaat, rode ui en geraspte Passendael kaas. Om wat extra kleur te geven liggen er enkele blaadjes koriander op. Wij serveren ze met frisgekoeld biertje, smakelijk!
Kooktips

Wereldgerechten met kip van bij ons

Ga mee op een culinaire reis langs verschillende wereldgerechten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Een heerlijke pistolet ligt op een houten snijplankje. Het is opengesneden en gevuld met de boterzachte kip, zoetzure groentjes en chilimayonaise. In de achtergrond ligt nog een servette om je smosvlekken snel op te drogen.
Kooktips

Saus voor bij kip: dit zijn onze favoriete combinaties

Van kip zoetzuur tot kip in provençaalse saus: vind hier tips en gerechten met kip van bij ons.

Lees meer
Vrouw houdt een doosje eieren vast
Productinformatie

5 veelgestelde vragen over bruine en witte eieren

Zijn bruine eieren gezonder dan witte eieren? En zijn witte eieren duurzamer? Kom het hier te weten.

Lees meer
Gekookt eitje met speksoldaatjes
Kooktips

Eieren met spek: dit zijn onze ultieme baktips

Zin in eieren met spek? Met onze tips en recepten zet je altijd iets k-ei-lekker op tafel.

Lees meer
Bladerdeegrolletjes met kip
Kooktips

Kip in bladerdeeg: dit kun je allemaal doen

Van hapjes, snacks tot hoofdgerechten: vind hier tips en recepten met kip van bij ons.

Lees meer