Sam Dhuyvetter
Verhaal

Aan de slag met konijn: de beste tips van chef Sam

Hoe bereid je konijn en waarmee combineer je het? Chef Sam D’Huyvetter geeft advies voor de lekkerste bereidingen.

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Veilig varen: hoe onze visserij aan veiligheid aan boord werkt

Werken op zee brengt uitdagingen met zich mee. De veiligheid aan boord is dan ook een prioriteit.

Lees meer
Vis versnijden
Duurzaamheid

Onbekend maar niet onbemind: bijvangst en reststromen in de visserij

Dankzij nieuwe technieken en initiatieven kunnen visresten omgezet worden in waardevolle producten. 

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Een kommetje is gevuld met schijfjes komkommer en rode ui. Hier bovenop liggen stukjes hondshaai gegrild op de bbq. Er ligt ook een partje citroen bij.
Kooktips

5 tips om budgetvriendelijk te koken met vis van bij ons

Met een paar slimme keuzes geniet je van heerlijke visgerechten zonder dat het je budget te veel belast. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Wat je nog niet wist over onze visserij

Vissen? Da’s netten uitwerpen, de vangst ophalen en klaar. Toch? Zo simpel is het niet.

Lees meer
Visnet
Duurzaamheid

Slimmer vissen met artificiële intelligentie

De Vlaamse visserijsector zet meer en meer artificiële intelligentie in om duurzamer en efficiënter te kunnen werken.

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vissersboot Avanti Z26
Duurzaamheid

VISTools: samenwerking tussen visserij en wetenschap voor een duurzamere wereld

De visserijsector innoveert en verduurzaamt, o.a. dankzij samenwerkingen met de wetenschap.

Lees meer
Wrap met konijn
Kooktips

Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!

Van quesadilla tot pulled rabbit: we zetten voor jou onze favoriete konijngerechten op een rij.

Lees meer