Sam Dhuyvetter
Verhaal

Aan de slag met konijn: de beste tips van chef Sam

Hoe bereid je konijn en waarmee combineer je het? Chef Sam D’Huyvetter geeft advies voor de lekkerste bereidingen.

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Veilig varen: hoe onze visserij aan veiligheid aan boord werkt

Werken op zee brengt uitdagingen met zich mee. De veiligheid aan boord is dan ook een prioriteit.

Lees meer
Vis versnijden
Duurzaamheid

Onbekend maar niet onbemind: bijvangst en reststromen in de visserij

Dankzij nieuwe technieken en initiatieven kunnen visresten omgezet worden in waardevolle producten. 

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Op een witte houten tafel staat de kookpot vol waterzooi, er is een bordje uitgeschept met hierop de gekookte aardappelpartjes geschikt. Het gerechtje is afgewerkt met een takje verse kervel.
Kooktips

Klassieke kipgerechten in een gezond(er) jasje

Met enkele aanpassingen en een slimme bereidingswijze geef je klassieke kipgerechten een gezonde twist.

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Kippenbouillon
Kooktips

Kippenbouillon maken: onze tips voor extra smaak

Bouillonblokjes zijn handig, maar er gaat niets boven de rijke smaak van zelfgemaakte kippenbouillon.

Lees meer
Een kommetje is gevuld met schijfjes komkommer en rode ui. Hier bovenop liggen stukjes hondshaai gegrild op de bbq. Er ligt ook een partje citroen bij.
Kooktips

5 tips om budgetvriendelijk te koken met vis van bij ons

Met een paar slimme keuzes geniet je van heerlijke visgerechten zonder dat het je budget te veel belast. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Wat je nog niet wist over onze visserij

Vissen? Da’s netten uitwerpen, de vangst ophalen en klaar. Toch? Zo simpel is het niet.

Lees meer
In een diep wit bord liggen twee gevulde taco's met pulled chicken, afgewerkt met tomaat, rode ui en geraspte Passendael kaas. Om wat extra kleur te geven liggen er enkele blaadjes koriander op. Wij serveren ze met frisgekoeld biertje, smakelijk!
Kooktips

Wereldgerechten met kip van bij ons

Ga mee op een culinaire reis langs verschillende wereldgerechten met kip van eigen bodem.

Lees meer
Visnet
Duurzaamheid

Slimmer vissen met artificiële intelligentie

De Vlaamse visserijsector zet meer en meer artificiële intelligentie in om duurzamer en efficiënter te kunnen werken.

Lees meer
Vissersboot Avanti Z26
Duurzaamheid

VISTools: samenwerking tussen visserij en wetenschap voor een duurzamere wereld

De visserijsector innoveert en verduurzaamt, o.a. dankzij samenwerkingen met de wetenschap.

Lees meer
Wrap met konijn
Kooktips

Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!

Van quesadilla tot pulled rabbit: we zetten voor jou onze favoriete konijngerechten op een rij.

Lees meer
Een heerlijke pistolet ligt op een houten snijplankje. Het is opengesneden en gevuld met de boterzachte kip, zoetzure groentjes en chilimayonaise. In de achtergrond ligt nog een servette om je smosvlekken snel op te drogen.
Kooktips

Saus voor bij kip: dit zijn onze favoriete combinaties

Van kip zoetzuur tot kip in provençaalse saus: vind hier tips en gerechten met kip van bij ons.

Lees meer
Gebakken wijting ligt bovenop het witloof en spinazie te blinken. Een heerlijk stukje vis waar je onmiddelijk aan wil beginnen. De mosterdsaus is geserveerd in een sauspotje apart.
Duurzaamheid

Hoe herken je duurzaam gevangen vis? Doe de check

Wil je duurzaam gevangen vis kopen, maar weet je niet waarop je kunt letten?

Lees meer