Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Veilig varen: hoe onze visserij aan veiligheid aan boord werkt

Werken op zee brengt uitdagingen met zich mee. De veiligheid aan boord is dan ook een prioriteit.

Lees meer
Vis versnijden
Duurzaamheid

Onbekend maar niet onbemind: bijvangst en reststromen in de visserij

Dankzij nieuwe technieken en initiatieven kunnen visresten omgezet worden in waardevolle producten. 

Lees meer
Rond ovenschoteltje met gebakken prei, broccolini, witte wijnsaus met room, pommes duchesses en gebakken griet.
Kooktips

De perfecte pommes duchesse maken in 5 stappen

Wilde je altijd al eens zelf pommes duchesse maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Een kommetje is gevuld met schijfjes komkommer en rode ui. Hier bovenop liggen stukjes hondshaai gegrild op de bbq. Er ligt ook een partje citroen bij.
Kooktips

5 tips om budgetvriendelijk te koken met vis van bij ons

Met een paar slimme keuzes geniet je van heerlijke visgerechten zonder dat het je budget te veel belast. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Wat je nog niet wist over onze visserij

Vissen? Da’s netten uitwerpen, de vangst ophalen en klaar. Toch? Zo simpel is het niet.

Lees meer
Visnet
Duurzaamheid

Slimmer vissen met artificiële intelligentie

De Vlaamse visserijsector zet meer en meer artificiële intelligentie in om duurzamer en efficiënter te kunnen werken.

Lees meer
Vissersboot Avanti Z26
Duurzaamheid

VISTools: samenwerking tussen visserij en wetenschap voor een duurzamere wereld

De visserijsector innoveert en verduurzaamt, o.a. dankzij samenwerkingen met de wetenschap.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Gebakken wijting ligt bovenop het witloof en spinazie te blinken. Een heerlijk stukje vis waar je onmiddelijk aan wil beginnen. De mosterdsaus is geserveerd in een sauspotje apart.
Duurzaamheid

Hoe herken je duurzaam gevangen vis? Doe de check

Wil je duurzaam gevangen vis kopen, maar weet je niet waarop je kunt letten?

Lees meer