Kommetje met aardbeien
Productinformatie

Biocontrole: hoe weet je dat bio echt bio is?

Ontdek hoe biocontrole in België verloopt. Van jaarlijkse inspecties tot onaangekondigde bezoeken.

Lees meer
Zuurdesembrood met peer en roomkaas
Kooktips

Zoet en hartig: verbaas met deze combinaties van fruit en kaas

We vertellen je alles wat je moet weten voor geslaagde kaas-fruitcombinaties.

Lees meer
Er liggen twee broodjes op een licht blauwgrijs bordje. De broodjes zijn belegd met breydelspek, koolsla van rode kool en spitskool, een sneetje kaas en homemade saus.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: ons broodje Breydelspek ontleed

Ontdek het verhaal achter Breydelspek, Gentse mosterd en Postelse abdijkaas en proef de traditie in ons heerlijk broodje met koolsla. 

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
Bier proeven
Productinformatie

Vijf verrassende biobieren van eigen bodem

Van een verfrissende session IPA tot een krachtige tripel: voor elk moment een passend biobier.

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
boodschappen doen
Productinformatie

Hoe kun je bioproducten herkennen?

Vind jij het ook moeilijk om bioproducten te herkennen op het winkelpunt? Ontdek waarop je kunt letten.

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Teler Vitaetom
Verhaal

Vitaetom wint BioVLAM 2024 voor innovatieve Ruby Red-tomaten

Koen Van Hauteghem teelt met veel passie de Ruby Red, een nieuwe biologische trostomaat. 

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Festivalfood
Event

Bio Zomert: van de Gentse Feesten tot zomerbars

Zomertijd wordt biotijd! Ontdek waar je de beste events met bio-producten vindt.

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Kaasblok en sneetjes kaas
Voedingsinformatie

Zijn er voor kaas plantaardige alternatieven?

Het kaasschap breidt verder uit met plantaardige alternatieven. Wat hebben zij nog gemeen met kaas van bij ons?

Lees meer