Zuurdesembrood met peer en roomkaas
Kooktips

Zoet en hartig: verbaas met deze combinaties van fruit en kaas

We vertellen je alles wat je moet weten voor geslaagde kaas-fruitcombinaties.

Lees meer
Er liggen twee broodjes op een licht blauwgrijs bordje. De broodjes zijn belegd met breydelspek, koolsla van rode kool en spitskool, een sneetje kaas en homemade saus.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: ons broodje Breydelspek ontleed

Ontdek het verhaal achter Breydelspek, Gentse mosterd en Postelse abdijkaas en proef de traditie in ons heerlijk broodje met koolsla. 

Lees meer
Tartiflette met krokante kalfsreepjes
Kooktips

Geef tartiflette een lokale twist met kazen van bij ons

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen dat je evengoed kunt maken met ingrediënten van hier. 

Lees meer
In het midden van de tafel vind je een groot rond keramiek bord in aardekleur. Hierin liggen de goudgele briochebroodjes met knoflookboter, en gevuld zijn met abdijkaas. Instant feestlook en heerlijk smaakvol als bijgerecht.
Kooktips

Maak je feestmomenten groots met kazen van bij ons

Van hapjes tot dessert: vind hier tips en recepten met kazen van bij ons voor feestelijke gerechten.

Lees meer
Rond ovenschoteltje met gebakken prei, broccolini, witte wijnsaus met room, pommes duchesses en gebakken griet.
Kooktips

De perfecte pommes duchesse maken in 5 stappen

Wilde je altijd al eens zelf pommes duchesse maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Lasagne met Brugge kaas
Kooktips

Verbaas met deze lokale alternatieven voor Parmezaanse kaas

Parmezaan heeft een unieke smaak en textuur. Bestaan er lokale kazen die minstens even lekker zijn?

Lees meer
Beeldverhaal voedselverspilling
Duurzaamheid

Van minder mooie aardappel tot de lekkerste kroket: zo wordt niets verspild

Minder voedsel verspillen maakt echt een verschil om klimaatveranderingen tegen te gaan. En dat begint al bij de bron.

Lees meer
Beeldverhaal waterbeheer
Duurzaamheid

Elke druppel water telt: zo gaan onze telers duurzaam met water om

Telers zetten volop in op het ontwikkelen van technieken en systemen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan.

Lees meer
Beeldverhaal bodembeheer
Duurzaamheid

Hoe satellietbeelden onze aardappeltelers helpen

Anno 2024 dragen online informatieplatformen, drones en AI hun steentje bij aan een goede oogst.

Lees meer
The Messy Chef Jelle Beeckman
Kooktips

7 verrassende aardappelhacks van chef Jelle Beeckman

Snelle en creatieve manieren om aardappelen te bereiden? The Messy Chef deelt zijn beste tips en tricks.

Lees meer
Boekweitpannenkoeken met gepocheerde peer
Kooktips

Lekker veelzijdig koken met plattekaas

Van het ontbijt tot het dessert: je zal versteld staan van de mogelijkheden die plattekaas je biedt.

Lees meer
Kleurrijke quiche gevuld met boontjes, kertomaat, geitenkaas en lamsgehakt. Ja, eentje met gehakt. We werken hem af met verse rode ui en waterkers. Ten aanval!
Kooktips

Recepten met geitenkaas: mèèèga lekker!

Geitenkaas is zo enorm veelzijdig dat er voor iedereen wel een gerecht is om van te genieten.

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Een aardappelveld in bloei met witte bloemetjes. Aardappelboer staat in het midden van het veld en bekijkt de bloemen zorgvuldig.
Duurzaamheid

30 mei: eerste Internationale Dag van de Aardappel

Duurzaam geteeld product van eigen bodem in de kijker.

Lees meer