Op tafel staat een ronde houten snijplank met hierop een wit potje gevuld met onze pikante dip van yoghurt en witte bonen. Je kan de yoghurtdip gebruiken met stukjes snackkomkommer, brood en radijsjes in ons geval. Rond de plank staan enkele glazen witte wijn en helderblauwe broodbordjes.
Productinformatie

Proost op de lente met wijnen van bij ons

Onze wijnexpert tipt welke lokaal geproduceerde wijnen heerlijk smaken bij lentegerechten.

Lees meer
Er liggen twee broodjes op een licht blauwgrijs bordje. De broodjes zijn belegd met breydelspek, koolsla van rode kool en spitskool, een sneetje kaas en homemade saus.
Productinformatie

Aan tafel met traditionele streekproducten: ons broodje Breydelspek ontleed

Ontdek het verhaal achter Breydelspek, Gentse mosterd en Postelse abdijkaas en proef de traditie in ons heerlijk broodje met koolsla. 

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Sam Dhuyvetter
Verhaal

Aan de slag met konijn: de beste tips van chef Sam

Hoe bereid je konijn en waarmee combineer je het? Chef Sam D’Huyvetter geeft advies voor de lekkerste bereidingen.

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Saus voor bij konijn: van klassiek tot origineel en fijn

We verzamelden onze favoriete sauzen en recepten waarmee iedereen aan de slag kan.

Lees meer
Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar, gegrilde lente-ui, dille
Productinformatie

Belgische wijn en herfstgerechten: zo kies je de juiste match

Welke wijn van bij ons het best pas bij welk herfstgerecht? Bekijk onze suggesties.

Lees meer
Chutney van smoked witloof met wijn
Productinformatie

Wijn serveren zoals een pro: hierop kun je letten

Hoe zorg je ervoor dat wijn het beste tot zijn recht komt, zodat je er optimaal van kunt genieten?

Lees meer
Vlaamse zoete haring, Gekapte vloerpistolet, Rodenbach
Productinformatie

Streekparels: 5 traditionele visspecialiteiten

Deze visspecialiteiten dragen met trots het streekproduct.be-label. Een culinaire reis die je niet wilt missen!

Lees meer
Wrap met konijn
Kooktips

Festivalgerechten met konijn? ’t Zal wel zijn!

Van quesadilla tot pulled rabbit: we zetten voor jou onze favoriete konijngerechten op een rij.

Lees meer
Producten op basis van geitenmelk
Productinformatie

Streekparels: 5x de lekkerste ambachtelijke zuivel

Ontdek 5 niet te missen zuivelproducten die met trots het label streekproduct.be dragen.

Lees meer
Productinformatie

Streekparels: vleeswaren met een rijke traditie

Op zoek naar smaakvolle vleeswaren bereid door de beste vakmensen in Vlaanderen? 

Lees meer
Sneeuwballen
Productinformatie

Streekparels: het lekkerste snoepgoed uit Vlaanderen

Liefhebbers van zoet kunnen hun hartje ophalen in Vlaanderen. Deze 5 zoete streekproducten moet je zeker eens proberen.

Lees meer
Rode wijn
Productinformatie

Belgische rode wijn: behalve een ambacht ook een kunst

Hoe wordt rode wijn in België gemaakt? Welke druiven gebruikt men? Lees er hier alles over.

Lees meer