Bereiding
Haal de kip een uurtje op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 225 °C
Meng het citroensap met de olijfolie en stevig wat peper en zout. Wrijf de kip in met het gekruide citroen-olijfoliemengsel, zowel langs de binnen- als de buitenkant.
Vul de kip met de uitgeknepen citroenen, een bol knoflook (middendoor gesneden) en de takjes verse tijm en rozemarijn.
Maak alle groenten schoon en snijd ze in hapklare stukken. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Neem een grote ovenschaal en leg de groenen en de aardappelen erin. Overgiet met wat olijfolie, kruid met peper en zout.
Snijd de resterende bol knoflook middendoor en leg tussen de groenten, samen met de takjes tijm en rozemarijn.
Leg de kip, op de borstzijde, op de groenten in de grote ovenschaal.
Schuif de kip in de oven en stel de oventemperatuur terug in naar 175 °C.
Draai de kip na 20 minuten om en hussel de groenten voorzichtig door mekaar. Rooster de kip nog 30 tot 40 minuten, lepel er af en toe wat braadvocht over om uitdroging te voorkomen.
Meng de olijfolie met boter en honing, bestrijk hiermee de kip gedurende de laatste 20 minuten om ze te glaceren.
Steek een satéprikker in het dikste deel van de kip (bij dijbeen) om de gaarheid te controleren. Zet de kip terug in de oven als er roze vocht vrijkomt. Test na 10 minuten opnieuw: pas bij helder sap is de kip geheel gaar.
Haal de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten vooraleer aan te snijden.
Schik de kip en de groenten op een mooie schaal en schep het overtollige vet uit de braadslede.
Giet de bouillon in de braadslede of een steelpannetje, lepel er de mosterd bij en voeg de honing toe. Laat de jus nog even inkoken.
Breng op smaak met peper en zout en serveer het sausje bij de kip en de groenten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.