Bavarois met frambozen en vanille
Een overheerlijk dessert dat ook nog eens chique oogt? Dat is ongetwijfeld de bavarois, een luchtige pudding op basis van eieren, slagroom en gelatine. Met dit recept wordt bavarois maken kinderspel.
Bereiding
Bedek een ronde springvorm met bakpapier. Maal de lange vingers fijn in een blender. Meng er de gesmolten boter onder.
Schep alles op de bodem van de springvorm en duw goed aan. Besmeer met de confituur en zet in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
Breng de frambozen met de geleisuiker aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Splits de eieren en mix de eidooiers met de fijne suiker tot een egaal bleek mengsel.
Schraap het vanillemerg uit de stokjes en voeg samen met de stokjes bij de melk. Breng op een zacht vuur aan de kook en zet het vuur daarna meteen uit. Verwijder de vanillestokjes.
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete melk. Schenk de warme melk bij het eiermengsel en mix goed door.
Giet het warm rood fruit door een zeef en duw het sap er goed uit. Giet dit bij het lauwe bavaroismengsel. Mix nog even door.
Klop de room half op en spatel door het bavaroismengsel. Giet dit bovenop de taartbodem. Zet de bavaroistaart 30 minuten in de koelkast. Verdeel er nu de resterende frambozen over. Zet nog eens 3 uur in de vriezer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.