Bereiding
Pel en snijd de uien in grote stukken. Kneus en pel de knoflook.
Snijd de selder, raapjes en wortels in stukken en verzamel alles in een grote kom. Voeg het vlees, laurier en tijm bij. Kruid met kruidnagel, peper en zout.
Voeg enkele gekneusde jeneverbessen en knoflookteentjes toe.
Overgiet met de rode wijn en plaats afgedekt in de koelkast voor minimum 2 uur. Je kan dit ook de dag voordien al doen.
Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
Snijd het spek in reepjes. Smelt een klontje boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak hierin de spekreepjes. Schep uit de kookpot en bak het rundsvlees rondom goudbruin.
Maak de champignons schoon en snijd in vier. Voeg ze toe aan het vlees en laat mee bakken op een hoog vuur.
Giet de marinade door een zeef. Houd de groenten apart en zet de marinade opzij. Verwijder de jeneverbessen, laurier, tijm, knoflook en kruidnagel uit.
Voeg de gemarineerde groenten bij het vlees. Bestrooi met bloem en laat even mee bakken.
Giet de spekreepjes en marinade over het vlees en breng aan dit aan de kook.
Zet het deksel op de pan. Laat ongeveer 2 uur op een zacht vuur sudderen.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg deze toe aan het vlees, laat nog een 30 minuten sudderen zonder deksel.
Spoel de peterselie, laat uitlekken en hak fijn. Strooi de gesnipperde peterselie over de boeuf bourguignon.
Serveer met de gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.