Kaassoufflé met bloemkool en spinazie
Een klassieke kaassoufflé smaakt altijd maar zij die graag afwijken van het traditionele recept moeten zeker deze versie eens proberen. Door bloemkool en spinazie toe te voegen wordt deze kaassoufflé een echte smaakbom.
Bereiding
Pel het teentje knoflook en halveer. Zet een pannetje op het vuur en laat de knoflook in de warme olijfolie zijn smaak afgeven, voeg daarna de spinazie toe en stoof kort. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Snijd roosjes van de bloemkool en blancheer kort (2 minuten) Giet af.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verkruimel de kaas. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Maak een kom vetvrij met de citroen.
Splits de eieren. Doe de eiwitten in de vetvrije kom en klop stijf.
Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eigelen, bloem, nootmuskaat en peper en eventueel zout toe.
Spatel het eiwit heel voorzichtig onder het soufflémengsel, let op dat de eiwitten niet breken.
Neem een grote ovenschaal en vul met een bodempje kokend water van ong. 2 cm.
Vet de souffléschaaltjes in en verdeel de bloemkoolroosjes erover.
Schep het mengsel in de schaaltjes, plaats in de grote ovenschaal en bak de soufflés 'au bain-marie' in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar. Haal uit de oven en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.