Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm 100 g boter met het currypoeder. Besmeer er elk vel filodeeg mee en leg ze op elkaar, houd de resterende curryboter op zij.
Snijd de stapel filodeeg in 2, zo verkrijg je 8 gelijke stukken.
Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Verwijder de harde kern uit de kool en snijd in fijne reepjes. Breng de kool met de resterende boter en de bouillon aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat de kool in 8 minuten beetgaar koken.
Bak de shiitake in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Giet de kool af en vang het vocht op. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat tot de helft inkoken. Zet het vuur uit en klop er de resterende curryboter onder. Bind de saus eventueel met maïszetmeel.
Kruid de vis met de szechuanpeper en zout en bak ze goudbruin in olie. Snijd ze daarna in plakjes.
Verdeel 4 plakjes filodeeg over 4 borden. Schep er wat van de kool op en leg er telkens enkele plakjes van de zeeduivel op. Verdeel er de shiitake en enkele takjes peterselie over. Eindig met een ander plakje filodeeg. Druppel er tot slot de saus rond.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.