Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Snijd de ui in grove stukken. Laat in een pan de boter bruin worden en korst alle stukken konijn mooi bruin. Voeg de gesneden ui toe.
Bestrooi het geheel met 3 el bloem. Overgiet met het bier en de groentebouillon.
Voeg enkele takjes tijm en 3 laurierblaadjes toe. Laat het geheel opkoken.
Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150 °C.
Besmeer 2 plakjes peperkoek met mosterd. Haal het konijn uit de oven en voeg de peperkoek, met de mosterd naar beneden gericht, toe. Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150 °C. Controleer regelmatig of het konijn onder de saus blijft. Indien niet, voeg je wat water toe.
Snijd de Chinese kool in fijne reepjes. Snijd de pancetta eveneens in reepjes.
Snijd 1 plakje peperkoek in kleine stukjes en bak krokant in een antikleefpan met wat boter. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Smelt wat bakboter in de wok en voeg de pancetta toe. Bak licht knapperig en voeg de Chinese kool toe. Roerbak 5 minuten. Voeg tot slot enkele pijnboompitjes toe.
Neem het konijn uit de oven en voeg als laatste de Luikse siroop en balsamicoazijn toe.
Serveer het konijn met enkele stukjes gebakken peperkoek, gekookte aardappelen en de gewokte Chinese kool.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.