Bereiding
Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Hak de steeltjes van de koriander fijn, houd de blaadjes apart.
Leg de bouten in een schaal. Voeg de gember, een scheut olijfolie, ui, het citroensap, de geperste look, kurkuma, ras el-hanout, tomatenpuree, komijn, rozijnen en de gehakte koriandersteeltjes toe. Wrijf de bouten in met alle smaken. Dek af met folie en laat 1 uur marineren.
Schep alles in een tajine. Giet er 100 ml heet water bij en stoof het vlees afgedekt in ongeveer 2 uur gaar. Schep af en toe om.
Tip: Dit gerecht kan je ook maken in de oven. Gebruik hiervoor een ovenbestendige pan.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de wortelen en abrikozen toe in de tajine. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de tajine van het vuur en strooi er de amandelen en korianderblaadjes over.
Lekker met couscous.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.