Bereiding
Voor het stoofpotje
Borstel de champignons proper en snijd het uiteinde van het steeltje. Snijd de grotere paddenstoelen in stukken en bak ze mooi bruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd in de helft. Schil de zoete aardappelen en snijd in hapklare stukken.
Bak de sjalotten, knoflook en zoete aardappelen even op in dezelfde pan met wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de groene kruiden toe en giet het trappistenbier en de groentebouillon erbij. Stoof gaar gedurende 20 minuten. Voeg vijf minuten voor het einde van de gaartijd de kastanjes toe.
Verwijder de kruiden, proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Voor de pastinaakpuree
Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Neem een grote kookpot, doe de groenten erin, giet de melk erbij en vul verder met water tot de groenten ‘onder’ staan. Doe de kruiden erbij en kook gaar gedurende 20 minuten.
Giet af en houd 1 dl van het kookvocht bij.
Verwijder de smaakmakers en laat de aardappelen en pastinaak even drogen op het vuur.
Pureer tot een smeuïge puree met wat kookvocht. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer het stoofpotje met de pastinaakpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.