Bavarois met zoute karamel
Deze bavarois met zoute karamel is een heerlijke combinatie van een knapperige speculaasbodem en een fluweelzachte vulling met karamel. De zoute toets in de karamel geeft dit dessert een verrassende smaak die in balans is met de zoetheid van de speculaas en chocolade. Een indrukwekkend nagerecht dat zeker in de smaak valt bij elke gelegenheid!
Bereiding
Voor de bodem
Mix de koekjes fijn. Smelt 75 g boter en schep onder de verkruimelde koekjes. Doe het mengsel in een springvorm van 24 cm diameter en druk goed aan.
Plaats 30 minuten in de koelkast.
Smelt de karamelsnoepjes met de room op een zacht vuur. Voeg een klontje boter en een snuf zout toe en roer goed door. Giet de karamel over de taartbodem en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
Voor de bavarois
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Verwarm de melk met de vanillesuiker en het kaneelpoeder. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de kristalsuiker schuimig. Giet er een beetje warme melk bij en klop los.
Giet dit mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend indikken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder het mengsel. Laat afkoelen.
Klop de room lobbig en spatel onder het afgekoelde mengsel. Giet over de karamellaag en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking
Haal de bavarois uit de springvorm en werk af met extra verkruimelde speculaaskoekjes en chocolade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.