Bereiding
Maak de frietjes:
Schil de pastinaak, wortel, zoete aardappel en knolselder en snijd de groenten in lange frietjes.
Blancheer ze twee minuten in kokend water met zout. Giet af, dep droog met keukenpapier en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eieren los met de mosterd. Kruid het paneermeel met het paprikapoeder, peper en zout.
Wentel de groentefrietjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats twintig minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Maak de saus:
Maak een roux, smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 1 minuut. Voeg het bier, melk en mosterd toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus rustig indikken.
Neem van het vuur en roer er de kaas onder. Laat al roerend smelten. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Afwerking:
Snijd de lente-ui in ringen.
Verdeel de groentefrietjes over een mooie schaal, giet er de kaassaus met bier over en werk af met de lente-ui en bieslook. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.