Bereiding
Speltsalade:
Kook de spelt gaar zoals vermeld op de verpakking.
Hak de verse kruiden fijn en snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en snijd de radijsjes in plakjes.
Schil de rode biet en snijd in plakjes.
Meng de zure room met de mierikswortelcrème en kruid met peper en zout.
Schep de appel, rode ui, radijsjes, dille, dragon en het zure roomsausje onder de gare spelt. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Op de BBQ:
Kruid de haringen langs de beide kanten met peper en zout. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant tot ze gaar zijn.
Gril ook de bietenplakjes gaar op de barbecue.
Leg ook de gehalveerde citroen met de snijkant op het barbecuerooster en gril ze tot ze mooie donkere strepen krijgen.
Afwerken:
Leg de haringen en de gegrilde citroenhelften mooi op een schaal. Druppel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de peterselie.
Werk de speltsalade af met de gegrilde bietenplakjes en tuinkers. Serveer met de gegrilde haringen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.